0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Szabó Ákos: Tavaszodik!

Szabó Ákos a Dél-Alföldön él és több mint egy évtizede foglalkozik fotózással. Szülővárosa, Mezőhegyes méltán híres az agrárgazdaságáról, a lótenyésztésről és a kiváló minőségű szántóföldjeiről. Igazi fotós csemege ez az alkotni vágyóknak.

Emellett szereti a hétköznapi témákat nem hétköznapiasan bemutatni; megörökíteni az emberek őszinte pillanatait, a természet fotózása pedig hobbi, kikapcsolódás és föltöltődés is számára. Több országos és nemzetközi fotópályázaton szerepelt előkelő helyen. Szakmai ismereteit, tapasztalatait egy oktatási intézményben és fotószakkör keretében osztja meg az érdeklődőkkel.

„Keresztény emberként a természetről a Teremtő munkájának precízsége, szépsége és bizony a humora jut az eszembe. Igyekszem a környezetem apró szépségeit észrevenni, és fotóimon keresztül mások figyelmét is felhívni rájuk.

Minden évszaknak és napszaknak megvannak a különlegességei, a naplemente pedig az év minden szakaszában lenyűgöző. Bár gyakran láthatjuk, megunhatatlan, mert a természet ezer arca köszön vissza minden egyes nap végén. Ősszel „a fák siratják elveszett lombjukat,” ám ezt pompásan, méltóságteljesen teszik a mi gyönyörködtetésünkre. Most mégis egy kora tavaszi fotómat szeretném bemutatni.

Minden évben alig várom, hogy lefotózhassam kedvenc növényemet, a hóvirágot. Lenyűgöz az egyszerűsége. Fehér virága számomra a tisztaságot, a szerénységet és a megújulást jelenti.

A tavasz hírnöke is, a természet ezzel a kis virággal jelzi, hogy újjászületik. Fotósként tudatosan keresem azokat a helyeket, ahol lencsevégre kaphatom őket. Ez a képem is így készült, előre megtervezett módon és helyen, Dél-Békésben, Mezőkovácsházához közel.”

Forrás: A Mi Erdőnk