0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Agrárórák kisiskolásoknak

Az Egyesült Államokban, Georgia államban - egy kísérleti projekt keretében - hivatalosan is a kisiskolások tananyagának része lesz a mezőgazdasági ismeretek oktatása - számol be a modernfarmer.com agrár hírportál.

Amerikában – ahogyan a cikk fogalmaz – kicsi, de erős az a mozgalom, amelynek célja, hogy a közoktatásba a kötelező tárgyak közé integrálják a mezőgazdasági ismereteket átadó órákat.

Az Egyesült Államok több középiskolájában bevezették már a mezőgazdasági órákat, főként a termelő területeken,

ugyanakkor a fiatalabb, kisiskolás gyermekek, vagy a városi, külvárosi gyermekek oktatásánál nem igazán kerül látótérbe az agrárnevelés. Ez most megváltozhat: az egyik úttörő ebben Georgia állam, ahol egy pilot projekt indul a témában.

20 általános iskola diákjai sajátíthatnak el mezőgazdasági ismereteket 3 éven keresztül.

A projekt előzményét és egyben jogszabályi hátterét egy 2017-es megállapodás adja, amelyet Sonny Perdue agrárminiszter kötött az agrárismeretek oktatását zászlajára tűző szervezettel, a Future Farmers for America-val.

A georgai kisiskolások többek között növényekről, állatokról, természet- és környezetvédelemről tanulnak, valamint arról, hogy honnan származik az étel, milyen az agrárgazdaság, és milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak ezen a területen.

Az órák sokrétűek lesznek, érintik majd a tudomány, az üzlet, a matematika világát, a környezeti és társadalmi kérdéseket, a történelmet és gépesítést, és ezek az ismeretek nagyban kihatnak arra, hogy a gyerekek mit viselnek, hogyan élnek, mit esznek.

Forrás: modernfarmer.com