0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Dán-svéd „biotermék” szakmai tanulmányutat szervez a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a Nordic Organic malmöi ökológiai kiállítás köré épített szakmai tanulmányutat szervez tagjai számára. A dán-svéd szakmai tanulmányútra elsősorban azon élelmiszeripari tagok jelentkezését várja az igazgatóság, akik biotermékeket gyártanak és/vagy érdeklődnek a különböző termékfejlesztési lehetőségek iránt.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának eltökélt szándéka, hogy a kamara élelmiszeripari tagsága számára kézzelfogható segítséget nyújtson a réspiacnak számító szektor megismerésére, valamit exporttevékenységük fejlesztéséhez.

E célból részvételi lehetőséget kínál tíz élelmiszeripari tag számára, akik dán és svéd, modern technológiát alkalmazó bioélelmiszer-feldolgozó létesítményeket látogathatnak meg.

Emellett lehetőségük nyílik a régió egyik legfontosabb bio-szakkiállítását, a malmöi Nordic Organicot meglátogatni. A négynapos program keretében a résztvevők két fontos dán szervezettel, az Organic Denmarkkal, illetve a Dán Élelmiszertanáccsal is egyeztetést folytatnak majd.

A dán-svéd szakmai tanulmányútra elsősorban azon élelmiszeripari tagok jelentkezését várja az igazgatóság, akik biotermékeket gyártanak és/vagy érdeklődnek a különböző termékfejlesztési lehetőségek iránt. A program az alábbi témákban érdekelt, ökológiai termék-előállítással foglalkozó cégek számára ajánlott: sörgyártás, tej- és/vagy tejtermék-előállítás, zöldségtermesztés és/vagy -feldolgozás.

A program nyelve az angol, tolmácsolásra nincs lehetőség. A programon való részvételt – a repülőjegy és az étkezések kivételével – cégenként egy főnek a NAK finanszírozza. A részvétel regisztrációhoz kötött. Az utazás feltételei, a meghívó és programterv itt, a regisztrációs felület itt érhető el. Jelentkezési határidő: 2019. október 18. (kedd).

A regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az igazgatóság munkatársai a jelentkezőkkel felveszik kapcsolatot. Az érdeklődők további információkat Racskó Tamás élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a racsko.tamas@nak.hu e-mail-címen.

Forrás: NAK sajtóközlemény