0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kuhn újdonságok

A legnagyobb európai mezőgazdasági munkagépgyártó a francia Kuhn, három újdonsággal jelent meg a közelmúltban a piacon.

A HR 6040 RCS forgóboronával összeépített TF 1512 fronttartályos, sűrűsoros, 6 méter munkaszélességű gabonavetőgépe, jó súlyeloszlás mellett egy menetben képes minőségi magágyat készíteni és Seedflex vetőelemeivel pontosan elvetni a sűrűsoros kultúrákat.

A művelő utak kihagyásáról, a nagyméretű hátsó pneumatikus elosztókba beépített távvezérelhető elzárószelepek gondoskodnak.

A Kuhn Saverne-i gyárában kifejlesztett VB 7100 változókamrás hengeres nagybálázó család i-Dense intelligenciával készül, amely fokozatmentesen képes a bála tömörségét szabályozni, a bálanedvesség függvényében.

A bálázó ISOBUS-terminál segítségével kommunikál a vontató traktorral. A családot a VB 7100, a VB 7160 és a VB 7190 bálázók alkotják, amelyek 1,65 illetve 1,85 méter maximális átmérőjű egyenletes tömörségű bálák készítésére képesek. A SB 1290 iD nagy teljesítményű szögletes nagybálázójuknak átdolgozták a behordó és előtömörítő szerkezetét, amely +15 százalékos bálázási teljesítménynövekedést eredményezett, de növekedett ezen részegységek élettartama is. Megerősítették anyagtovábbító csillagrotor és a raffer előtömörítő-adagoló hajtását, amelyek így nagyobb nyomatékkal üzemeltethetők, emellett stabilabbá vált munkavégzésük és a bálák tömörsége is. Az újdonságokat az idei Agritechnica-n is bemutatják.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/Profi 2019/9