0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Frutti és Veggi idén sem tétlenkedik

A zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére idén eddig több mint 1 millió ember figyelmét hívta fel Frutti és Veggi, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Európai Friss Kalandok c. kampányának két kabalafigurája. Az immár második éve tartó program idei záróeseménye volt a Budapesten megtartott sajtó-workshop.

A sajtó-workshop keretében a két kabalafigura mellett Görbicz Anita, Vincze Ottó, valamint Bolyai gyermekotthon lakói is fakanalat ragadtak, s

két különleges zöldség-, illetve gyümölcsételt, valamint az őszi-téli szezon igen nagy népszerűségnek örvendő ételét, a sütőtökkrém-levest és a gombás tésztát készítették el.

A múlt évben indult Európai Friss Kalandok kampány a NAK és az Interfel francia zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet közös munkájának eredménye. A kampány szükségessége megkérdőjelezhetetlen, hiszen a WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet kutatásai is azt támasztják alá, hogy a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása pótolhatatlan szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, egészségügyi állapotuk javításában, fenntartásában.

Sajnos világtrend, hogy egyre kevesebbet fogyasztunk zöldségből, gyümölcsből, pedig a WHO ajánlása szerint 400 grammot kellene fogyasztani belőlük naponta. De mi magyarok összesen 262 grammot eszünk. Ezzel az Európai Unió sereghajtói közé tartozunk.

A rendezvényen Süle Katalinnak, a NAK elnökségi szóvivőjének, a szervezet Zala megyei elnökének köszöntőjéből megtudhattuk, hogy

az idei Országos roadshow keretében Frutti és Veggi 15 település családi rendezvényeire látogatott el. S akár csak tavaly, az idén is megrendezték a friss gyümölcsök ünnepét, melyhez még egy rajzpályázat is párosult.

De a két mesehős az Auchan és a Tesco áruházak árukóstolóin is megjelent, akárcsak a Minimax mesecsatorna műsorán. Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kertészeti és Beszállítói Ipari Osztályán rámutatott arra, hogy társadalmi oldalról igen jó a program fogadtatása, ugyanakkor modell értékű az, ahogy a NAK és a francia szakmaközi szervezet együttműködik.

A sajtóeseményen a fent leírtakon kívül mini termelői piacon is bemutatták a hazai friss zöldség-, gyümölcskínálatot az érdeklődőknek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu