0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Szereti ön a Bug Mac hamburgert és a lisztkukac-muffint?

Ha ön egy étteremben rovart találna a hamburgerében, akkor valószínűleg visszaküldené. Ám az egyik angol gazdaságban teljes mértékben csúszó-mászó rovarokból készült, szaftos harapnivalókat készítenek, és ráadásul azt állítják, hogy a marhahúsnál jobb az ízük.

Mint ökológiailag választható és tápláló húsalternatívák, az ehető rovarok fehérjében, ómega-3 zsírsavakban és B12-vitaminban gazdagok, nem beszélve arról, hogy alacsony kalóriájúak. A rovarokat műanyagdobozokban tenyésztik, és ha kinövik a dobozt, akkor egy erre a célra, fából épített melléképületbe telepítik át őket, és mindezt hulladék keletkezése nélkül.

A lisztkukacnak például a túléléshez nincs szüksége vízre, így a tenyésztésük segít csökkenteni bolygónk vízhiányát.

Ebben az angol gazdaságban az adományozott, eladhatatlan gyümölcsöket és zöldségeket is felhasználják takarmányozásra.

A hónap végén ugyanitt főzőtanfolyamokat is szerveznek, ahol a résztvevők kipróbálhatják és megtanulhatják, hogy miként kell elkészíteni egy kukoricalisztből készült és tücskökkel körített bruschettát, currys és korianderes lisztkukac-ropogóst, roppanós csokoládés lisztkukac-muffint és fahéjas-mazsolás rovarkekszet.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/www.dailymail.co.uk