Mint ökológiailag választható és tápláló húsalternatívák, az ehető rovarok fehérjében, ómega-3 zsírsavakban és B12-vitaminban gazdagok, nem beszélve arról, hogy alacsony kalóriájúak. A rovarokat műanyagdobozokban tenyésztik, és ha kinövik a dobozt, akkor egy erre a célra, fából épített melléképületbe telepítik át őket, és mindezt hulladék keletkezése nélkül.
Ebben az angol gazdaságban az adományozott, eladhatatlan gyümölcsöket és zöldségeket is felhasználják takarmányozásra.
A hónap végén ugyanitt főzőtanfolyamokat is szerveznek, ahol a résztvevők kipróbálhatják és megtanulhatják, hogy miként kell elkészíteni egy kukoricalisztből készült és tücskökkel körített bruschettát, currys és korianderes lisztkukac-ropogóst, roppanós csokoládés lisztkukac-muffint és fahéjas-mazsolás rovarkekszet.