Back to top

Hat természetes gyógyszer meghűlés és influenza ellen

Abban az időszakban vagyunk, amikor a meghűlés vagy az influenza könnyebben ledönthet bennünket a lábunkról. Van néhány, a konyhában is megtalálható természetes orvosság, ami hozzájárulhat a gyorsabb gyógyuláshoz, sőt segíthet a megelőzésben is.

Ha folyamatosan megadjuk testünknek a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, megelőzhetjük a betegségeket. Megfelelő étrenddel és mozgással sokat tehetünk az egészségünkért. Ha mégis ledönt bennünket a megfázás vagy az influenza, használhatunk néhány természetes gyógyszert a konyhából a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Méz

Sokan választják a mézet édesítőként pozitív egészségügyi hatásai miatt. Antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik, mely segíti a betegségek megelőzését, de a gyógyításban is fontos szerepe van. Használják megfázás és torokfájás gyógyítására.

Zöld tea

Influenza vagy megfázás esetén tökéletes lehet egy csésze tea. A zöld tea katekin nevű vegyületet tartalmaz, amely segíti az immunrendszert a betegség elleni harcban. Tudományosan bizonyított, hogy

azoknál, akik rendszeresen gargarizáltak katekin tartalmú oldattal, lényegesen alacsonyabb volt az influenza fertőzés kockázata.

Gyömbér

A gyömbér gyökeret érdemes gyakran használni a téli hónapokban. Tehetjük süteményekbe, levesbe, húsokhoz, de teát is készíthetünk belőle. Adjunk egy tálnyi forrásban lévő vízhez néhány szelet gyömbért. Kiváló a torokfájás és a köhögés enyhítésére.

Csípős paprika

A fűszeres ételek megfázás vagy influenza esetén nagy segítségünkre lehetnek. Hatékonyan tisztítják az orr-és arcüreget. A csípős paprika ízét a benne lévő kapszaicin nevű anyag adja, melynek számos jótékony hatása van. Az orrproblémák javításán túl hatékony fájdalom- és gyulladáscsökkentő, valamint méregtelenítő.

Ajánlatos egy csésze forró vízbe egy evőkanál sót tenni, és azzal gargarizálni. Enyhíti a torokfájást és megállíthatja a fertőzést, mielőtt még rosszabbá válna a helyzet.

Fokhagyma

Egészségjavító és megőrző szerepe megkérdőjelezhetetlen. Egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, amelynek erős baktérium- és vírusölő hatása van, így képes enyhíteni a megfázás tüneteit.

Számos kutatás szerint a fokhagyma rendszeres fogyasztásával el is kerülhetjük a betegséget.

Forrás: 
food.news

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kecskesajt sült dióval, áfonyával

Tusz Emese élete alapjaiban megváltozott, amikor otthagyta tanári állását, és kecskesajtkészítéssel kezdett foglalkozni. Azt mondja, nem bánta meg a döntést, imádja a szabadságot és a kreativitást, amit az új munkája nyújt.

A stresszhatás jót tesz a növényeknek?

Sokáig a tökéletes és sértetlen növények termesztésén volt a hangsúly. Egy új kutatás szerint azonban nem baj, ha egy kicsit megsérülnek és stresszhatás éri őket. Sőt, előnyü(n)kre válhat! Egészségesebb lesz a termésük.

Már dolgoznak a "vegán csirkén"

Az Egyesült Királyság legnagyobb pékséglánca már dolgozik egy csirkehúst helyettesíteni kívánó vegán terméken. A vásárlók imádták a növényi "kolbásszal" töltött péksüteményüket, ezért tovább bővítik az izgalmas ízvilágú vegán menüt.

A ginkgo biloba fák soha nem halnak meg - A kutatók azt hiszik, tudják miért

Egyszerűen nincs beprogramozva az öregedésre, és egész életében a betegségek, valamint az aszály okozta betegségek leküzdését segítő kemikáliákat termel a páfrányfenyő - állapították meg amerikai és kínai kutatók, megfejtve a fafaj hosszú életének titkát. A prehisztorikus korból származó növény maradványait 200 millió éves kövületekben is megtalálták.

Gyorsabb, egyszerűbb metszés: a szőlőültetvények előmetszése

A szőlőültetvények metszése alapvető termesztéstechnológiai művelet, melyet kézzel vagy gépesítve, de minden ültetvényben elvégzünk. Az előmetszéssel megkönnyíthetjük a metszést végzők munkáját és lerövidíthetjük az erre fordított időt.

Inváziós bambusz

Mind több gondot okoz Nagy-Britanniában a sok kertbe ültetett, igen dekoratív, gyorsan növő, örökzöld, kiváló térhatároló, de rendkívül erősen sarjadó, már-már invazív növénnyé váló botnád, illetve bambusz (egyelőre még nem sorolták az üldözendő és irtandó idegenhonos inváziós fajok közé).

A Nestlé csaknem 2 milliárd svájci frankot ruház be a csomagolási megoldások fejlesztésébe

Csaknem 2 milliárd svájci frankot ruház be a Nestlé, hogy áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára és felgyorsítsa az innovatív fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését - közölte a svájci élelmiszeripari vállalat csütörtökön.

Megtartó anyaföld

Azok többsége, akik a magyar nemzet jövőjéért felelősséget éreznek, egyetértenek abban, hogy a globalizációval járó kihívások közül az egyik legnagyobb probléma a szülőföldről való elvándorlás. Az ősi föld elhagyása a kárpátaljai magyarok körében oly jelentős mértékűvé vált a mögöttünk hagyott években, hogy egyik napról a másikra megállítani lehetetlen.

Spektroszkópia segít értékelni a hús minőségét

Marhahús minőségének értékelésekor hagyományosan egy szakértő ellenőrzi a hús színét, a rostok mintázatát (márványozottság), a hasított súlyt stb. Az ilyen mérés azonban időigényes és lényegesen függ az illető szakértő szubjektív véleményétől.

Elkeseredésükben teleöntötték mézzel az agrárminisztérium bejáratát

Egy német méhészpár 2,5 tonna, glifozáttal szennyezett mézet borított Julia Klöckner agrárminiszter irodája elé tiltakozásképpen a német agrárkormányzat politikájával szemben.