0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mogyorótelepítést tervez? Erre figyeljen!

A mogyoró spontán szaporodik hazánkban, sokfelé előfordul, a gazdaságos termesztése mégsem egyszerű. Nemcsak arra kell figyelni, hogyan védhetjük meg a magot elfogyasztó mogyoróormányostól, a technológiában sok más buktató is van. Kis létszámú, konzultációs szakmai napot rendez mogyoróültetvény telepítését tervezőknek a Gyümölcs.org csapata Gödöllőn a Szent István Egyetem Gorka termében.

Január 20-ig lehet jelentkezni a január 25-ére tervezett konzultációra.

Az előadásokon végigveszik a mogyorótermesztés fontos lépéseit, valamint a szarvasgombával beoltott ültetvények létesítését és gondozását. Ez utóbbi terület különösen érdekes, hiszen igen értékes végterméket nyerhetünk, ha sikerül jól megválasztani a területet és a szaporítóanyagot.

Mendel Ákos a termőhelyválasztás jelentőségéről beszél, ugyanis a mogyorótermesztés sem olyan egyszerű, mint a sokan gondolják. Különösen a mogyoró víz- és fényigényére kell figyelemmel lennünk, emellett kedveli a lazább, humuszos talajt.

Bujdosó Géza bemutatja a fajtákat, és ismerteti a különböző művelési rendszereket, beleértve a kerítésépítést, a teljes termesztéstechnológiát, a szüretet és áruvá készítést, ezen kívül összeveti az integrált és az ökológiai termesztés módszereit.

Gógán Andrea a szarvasgomba-termesztés feltételeit és technológiáját ismerteti.

Az előadások után gyakorlati bemutatót tartanak.

A konzultáción a részvételi díj 20 000 Ft, jelentkezni az info@gyumolcs.org e-mailcímen lehet. Jelentkezési határidő 2020. január 20.

Helyszín: Gödöllő, SZIE Kollégiumok B épület. Parkolási lehetőség az épület körül ingyenes.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu