Back to top

Már dolgoznak a "vegán csirkén"

Az Egyesült Királyság legnagyobb pékséglánca már dolgozik egy csirkehúst helyettesíteni kívánó vegán terméken. A vásárlók imádták a növényi "kolbásszal" töltött péksüteményüket, ezért tovább bővítik az izgalmas ízvilágú vegán menüt.

A Greggs nevű, népszerű brit pékséglánc azt tervezi, hogy egy csirkehúst helyettesíteni kívánó növényi termék lesz a következő vegán újdonság az étlapjukon.

Roger Whiteside, a pékség igazgatója a The Sun című lapnak nyilatkozva utalt arra, hogy bővíteni szeretnék a húspótló vegán termékek listáját. Azt tervezik, hogy folyamatosan piacra dobják a legnépszerűbb húsos ételek vegán verzióit.

„Kitartóan dolgozunk azon, hogy meg tudjuk valósítani a legkelendőbb termékeink vegán változatait” - mondta Whiteside.

A Greggs vásárlói rendkívül pozitívan reagáltak a húshelyettesítő növényi termékekre, folyamatosan nő a növényi alapú élelmiszerek iránti kereslet.

Különösen a vegán "kolbászos" tekercsek népszerűsége volt nagy tavaly; 13.5 százalékkal növelték a Greggs pékséglánc összeladását.

A vezérigazgató szerint ezzel egy „erős befejezést sikerült produkálniuk egy amúgy is kivételesnek számító évben”. A pékséglánc nagyon hálás az alkalmazottainak, 7 millió fontnyi (körülbelül 2,5 milliárd forint) bónuszt oszt szét a kollégák között a jól sikerült vegán "kolbászos" tekercsekért.

Whiteside nem hozta nyilvánosságra, hogy miből készül a legújabb növényi termékük, ami a csirkehús ízvilágára emlékeztet majd. Azt viszont tudni lehet, hogy a vegán "kolbászos és steak-es" péksüteményeiket quorn húshelyettesítőből gyártják.

A vegán termékpaletta bővítése tulajdonképpen egy válaszreakció a növekvő fogyasztói keresletre.

A Leatherhead Food Research tanulmánya szerint hetente mintegy 2.3 millió brit dönt a húsmentes nap mellett.

„Nyilvánvaló, hogy az emberek szeretnének vegán választási lehetőséget” - nyilatkozta Whiteside az LBC-nek tavaly augusztusban. „Ha ezt sikerül megvalósítanunk, és elő tudunk állítani valamit, ami ugyanolyan finom, mint a húsos verzió, biztosan el tudjuk majd adni. Ezt mutatta a vegán "kolbászos" tekercsek példája is” - tette hozzá.

Forrás: 
livekindly.co

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A Strabucks kínálata növényalapú termékekkel bővül

A kávélánc csapata elhatározta, hogy szembeszáll a lehetetlennel és egyre több terméket készít vegetáriánusok és vegánok számára. A vállalat növényalapú italokkal és ételekkel egészíti ki jelenlegi kínálatát, az eddig megszokott íz világgal új szendvicsek és kávék érkeznek üzleteikbe.

Ezek II. Erzsébet kedvenc alkoholos italai - az egykori királyi főszakács szerint

Az Egyesült Királyság uralkodónője II. Erzsébet mód felett elfoglalt 94 éves korához képest. Amióta férje Fülöp herceg visszavonult fejedelmi teendőitől 2017-ben, a királynő azóta is eleget tesz udvari kötelezettségeinek, még a koronavírus idején is.

Az Európai Uniónak lépéseket kell tenni a túlhalászat ellen

A közleményt, amely a túlhalászat végetvetéséről szól 300 tudós írta alá, annak érdekében hogy megóvják az óceánok épségét. Az üzenet eljutott az Európai Unió környezetvédelmi biztosához, Virginijus Sinkevičiushez, aki az Óceánok és Halászatok megbízottja.

Brutálisak a hazai gyümölcsárak

A legfrissebb statisztikai adatok szerint, miközben az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ezen belül a friss gyümölcsöké 46 százalékkal drágult.

Kígyót használt maszk helyett – a frászt hozta az utasokra ez a brit férfi

Új funkciót kapott egy termetes hüllő a Manchester melletti Salfordban.

A ricapirítótól a Kunsági Édenig

Többszöri tulajdonosváltással jött létre a mára Kunsági Éden márkanevű étolajat előállító üzem. Most 190 ember dolgozik benne, alapvetően helybeliek és az üzem 30 kilométeres körzetéből bejáró munkások. A cég vezetője Papula László, a növényolajos körökben határainkon túl is jól ismert szakember, aki operatív vezérigazgatóként irányítja a gyárat és a most zajló nagyléptékű beruházást.

Antimikrobiális rezisztenciagének a tejben

Rég nem irányult akkora figyelem a járványos betegségekre, mint napjainkban, a vírusok mellett azonban a bakteriális fertőzések is egyre komolyabb veszélyt jelentenek. Évről évre égetőbb orvosbiológiai probléma az antibiotikumokkal szemben rezisztens kórokozók számának növekedése, valamint a megbízható hatékonyságú antibakteriális szerek spektrumának folyamatos szűkülése.

Gyógynövényekkel a gombás bőrbetegségek ellen

A gombás bőrbetegségek általában hosszas kezelés után szüntethetők csak meg, de így is gyakorta visszatérhetnek. E betegségek kialakulásáért sok tényező okolható. Itt egy fertőzésről van szó, csak kérdés, hogy szervezetünk mennyire ellenálló, vagy mennyire fogékony erre. Erről pedig már mi magunk is tehetünk, életmódunkból adódóan.

Megállapodást írt alá az Európai Unió és Kína

Megállapodást írt alá az Európai Unió és Kína azzal a céllal, hogy száz európai földrajzi árujelzőnek (a termék földrajzi származásának feltüntetésére használt földrajzi jelzés és eredetmegjelölés) Kínában, illetve száz kínai földrajzi árujelzőnek az unióban védelmet biztosítson azok jogtalan használatával és a termékutánzatokkal szemben - közölte az Európai Bizottság hétfőn az MTI szerint.

Import húskészítményt hívott vissza a forgalomból a Nébih

Visszahívta a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Bio Münchner Weißwurst megnevezésű fehér kolbászt.