Back to top

Prémium olasz ültetvénytraktorok a magyar cég kínálatában

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 50 ezer négyzetméternél is nagyobb rendezvényterületén közel 350 kiállító sorakoztatta fel az általuk forgalmazott termékek és szolgáltatások legjavát. A látogatók szemügyre vehették egyebek mellett a kiállítás termékversenyén Prémium Oklevéllel elismert Carraro Compact VLB keskeny nyomtávú ültetvénytraktort is, mely a Navik Alfa Kft. standján kapott helyet.

„Elsőként mindenki az ára iránt érdeklődik” – magyarázta lapunknak Kelemen Gábor cégvezető, akinek szavai szerint, noha kompakt traktorról van szó, tudni kell róla, hogy egy „ízig-vérig” prémiumgyártó terméke. Mint mondta, az olasz vállalat olyan márkáknak tervez s gyárt traktorokat, mint például a John Deere, a CLAAS, vagy éppen a Massey Ferguson. Akik nem szívesen spórolnának a minőség és megbízhatóság rovására, azok legalább ennyire kíváncsiak arra, hogy milyen motorral, hidraulika-rendszerrel és váltóval, illetve extrákkal vásárolható meg a gép.

Összesen egyébként öt traktorral képviseltette magát a cég az idei kiállításon: az említett modellen kívül hoztak magukkal például egy kifejezetten gyümölcsültetvényekbe szánt Carraro Frutteto traktort is, amit egy előmetsző adapterrel, illetve egy soraljművelővel kapcsoltak össze. A teljesen magyar tulajdonú Navik Alfa Kft.-ről érdemes tudni: három évtizeddel ezelőtt alakultak, s kezdetben az építőipari gépkereskedelem terén tevékenykedtek.

„Néhány éve hoztuk létre az immáron dinamikusan fejlődő MEZŐDEPO üzletágunkat, amellyel a szőlő- és gyümölcstermelők speciális igényeit igyekszünk kielégíteni. Ennek megfelelően találhatók a termékkínálatunkban a többi közt talaj-, soralj- és sorközművelők, kéziszerszámok, illetve ültetvénytraktorok is”

– folytatta Kelemen Gábor. Mint mondta, a Carraro traktorjai két éve alkotják a termékkínálatuk részét, ennek okán már korábban is találkozhattak e márka legújabb típusaival az AGROmashEXPO és AgrárgépShow látogatói. Idén azonban már nemcsak a cég standján, hanem a pavilonok közti passzázson is meg lehetett csodálni a jellegzetes szürke-fekete traktorokat.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Permeteződrónokkal a koronavírus ellen

A világ egyik vezető ipari­drón-gyártója, a pekingi TTA ezer fürge és sokoldalú légi járműből álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen. A TTA M6E-1 típusú, 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét szórják ki a vírus által érintett falvak fölött.

Fiatal intézmény nagy múlttal

Három évvel ezelőtt adták át Sopronban a Károly-magaslati Ökoturisztikai Látogatóközpontot, amelyben az erdők élővilágát bemutató kiállítások mellett a Kőhalmy Vadászati Múzeum gyűjteményei, valamint a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. erdészeti erdei iskolája is helyet kapott.

FruitVeb: kevés gyümölcs termett tavaly

Elsősorban a kedvezőtlen időjárás és a megelőző év kiugró terméseredményei miatt csökkent jelentősen, mintegy 683 ezer tonnára tavaly a Magyarországon termesztett gyümölcs mennyisége a megelőző évi 1,158 millió tonnáról, legnagyobb mértékben az almatermés esett vissza.

Kutyákkal a kórokozók ellen

Az Amerikai Mezőgazdasági Kutatószolgálat (ARS) tudósai által speciálisan kiképzett kutyák bizonyultak a leghatékonyabbnak a huanglongbing, más néven a citruszöldítő baktérium kimutatására.

A szakma világtalálkozója

A sokéves hagyományt folytatva, február első hetében újra összegyűlt a berlini vásárközpontban a gyümölcs- és zöldségszakma színe-java: termelők, export- és importőrök, nagy- és kiskereskedők, a nemesítés, a növényvédelem, a csomagolás, szállítás, logisztika, marketing és a tanúsítóhelyek szakértői – ezúttal a fenntarthatóság, az innováció és a jobb kilátások jegyében.

Agroerdészet gyümölccsel és zöldséggel

Az idén Országfásítási Programot indított az agrártárca, aminek az összes felhívása még nem jelent meg. Tudható, hogy nemcsak erdőtelepítésben lehet gondolkodni, utcafásításra, intézményi szintű faültetésre is lehetőség nyílik és agroerdészet is szóba jöhet. Ez utóbbi tervezéséhez nyújt segítséget a francia gyakorlati tapasztalatok összegzése.

Kevésbé gyümölcsöző gyümölcsöseink

„A magyarországi gyümölcstermesztés heterogén, a termelői színvonal igen változatos” - hívta fel a kialakult helyzetre a figyelmet Hunyadi István. A FruitVeb szakmai igazgatója, a Bayer Gyümölcs Szimpóziumán tartott előadásában nem fukarkodott a kritikával.

FeHoVa: ismert horgászokkal beszélgettünk a legnépszerűbb módszerekről

A magyar horgász- és vadászközösség ünnepe volt a 27. FeHoVa, melyen nemcsak a legújabb termékek, hanem ismert szakemberek és versenyzők is várták az érdeklődőket. Lapunk egy pergető- és egy feeder-specialistát kérdezett a hazai horgászok szokásairól.

Az időjárás a legnagyobb gazdasági kockázat

A klímaváltozás mezőgazdasági termesztésre, élelmiszerbiztonságra gyakorolt hatásait, az újonnan érkezett károsítókat, invazív fajokat, az ellenük folytatott küzdelmet, a kereskedelmi globalizáció élelmiszer-biztonsági kockázatait mutatja be a Vajdahunyadvárban nyílt "Változó világunk kihívásai" című kiállítás.

Borjour Magnum: az év legnagyobb beltéri borkóstolója!

Igazi Kánaán: 220 magyar borászat, több mint 1000 kóstolható bor a Millenárison. Az idei, 11. Borjour Magnum elkényeztette a borbarátokat. Nem csak a széles választék, de a kísérő programok is ínyencségnek számítottak.