0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A sertéshús globális termelésének 9 százalékos csökkenését várják

Az olyan afrikaisertéspestis-vírus által érintett régiókban, mint Ázsia, Kelet-Európa és Afrika, várhatóan csökkentik a termelést.

A globális sertéstermelés várhatóan újabb, egymást követő évben csökken majd az ázsiai, afrikai és európai ASP-kitörések miatt, ez a csökkenés az USDA szakértői szerint az idén 9 százalékos lesz – írja a nak.hu. Az előrejelzés mintegy 4 százalékkal felfelé módosította a kínai sertéshús termelést, mivel a termelők nagyobb vágósúllyal küldik az állataikat a profitmaximalizálás érdekében.

Ennek ellenére

a tavaly regisztrált kínai sertésállomány 41 százalékos csökkenése egyértelműen befolyásolja a 2020-as termelési szintet, amely várhatóan 23 százalékkal csökken 2019-hez képest.

A Fülöp-szigeteken a sertéstermelés várhatóan 10 százalékkal csökken a tavalyi adatokhoz képest, mivel szeptember óta az országot több ASP-kitörés sújtotta. Ezzel szemben Brazíliában (+ 5%), az Egyesült Államokban (+ 4%), az EU-ban (+1%) és Kanadában várhatóan növekedni fog a termelés, mivel ők a kínai sertéshús piac fő beszállítói. A kínai sertésimport így várhatóan eléri a 3,7 millió tonnát, ami 42%-kal több, mint 2019-ben.

Forrás: nak.hu