Az ENSZ adatai szerint a világon mind népszerűbb vonal a komplett mezőgazdaság 15 százalékát teszi ki. A városi alternatíva lehetővé teszi a zárt térben és különböző magasságban történő növénynevelést, amivel maximalizálható a helykihasználás. A Huvster valójában egy használt konténeres pótkocsiban megvalósított, teljesen automatizált hidropóniás rendszer, amiben a víz keringtetése mellett LED-es világítás adja a szükséges feltételeket. A betakarításig a növények függőleges tornyokban fejlődnek és csepegtető rendszerben öntözik őket. A megfelelő szén-dioxid-szintet, páratartalmat és hőmérsékletet érzékelők segítségével szabályozzák.
Így havonta akár 730 salátát, 20 kilogramm fűszernövényt, valamint 30-35 kilogramm zöldséget lehet termeszteni.
A startup 2019-ben a Heineken Green Challenge harmadik helyezettje lett, mivel egyike volt azoknak a vállalatoknak, melyek innovatív megoldásokat keresnek Mexikó problémáira.