0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az I. Magyar Királyi Huszáralakulat előtt tisztelegtek

A Vértesi Erdő Zrt. által 2013-ban emelt hősi emlékműnél immár nyolcadik alkalommal emlékeztek meg a II. világháborúban a Vértesben harcoló katonáinkról. Ott küzdött 1945. január 20-31. között a I. Magyar Királyi Huszáralakulat, amelynek katonái két hónapig tudták tartani a frontvonalat a túlerőben előrenyomuló szovjetekkel szemben.
A katonák tiszteletére rendezett megemlékezés és a háború utáni megtorlás felidézése után Spányi Antal megyés püspök imájába foglalta mindazokat, akik életüket adták hazánkért.

A kettős kereszt emlékmű tövében a Vértesi Erdő Zrt. koszorúját Macsek Lajos vezérigazgató és Právetz Antal projektigazgató helyezte el.

Emellett a környékbeli települések képviselői, a Vértes régiójában működő intézmények, szervezetek, egyesületek vezetői, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezető tisztségviselői, Komárom-Esztergom Megyei Történelmi Vitézi rend és a Fejér Megyei Történelmi Vitézi Rend tagjai, Tatabánya Megyei Jogú Város Rendőrkapitányságának képviselői, a Tatabányai Múzeum és tatai Kuny Domokos Múzeum vezetői és munkatársai koszorúztak.

A tiszteletadásban a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokságának katonái voltak a Vértesi Erdő Zrt. segítségére. 

Forrás: Vérteserdő Zrt.