2014 óta negyedik alkalommal találkoznak a szakma képviselői az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia területéről. A kiállítás fókuszában az áll, hogy az iparág innovációinak bemutatása mellett a részvevők szakmai kapcsolatokat építsenek, tapasztalatot cseréljenek, megismerjék a legfrissebb iparági trendeket, és a legjobbak összemérjék tudásukat.
Az Agrárminisztérium államtitkára a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta: hazánk kiváló természeti adottságainak és a magyar gazdák szakértelmének köszönhetően a hazai alapanyagok a legmagasabb igényeket is ki tudják szolgálni. A kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart, és a korábbi időszakhoz képest nagyobb támogatásban részesíti az iparágat. Az egyik legfontosabb célja ugyanis az, hogy a Magyarországon megtermelt alapanyagokat minél nagyobb arányban itthon dolgozzák fel.
A magyar gazdaság és benne az élelmiszeripar most szerencsére azt a korszakát éli, amelyben
Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő jövedelme az élelmiszeripar lehetőségeit is bővíti. Folyamatosan nő a vásárlói tudatosság és az igény a megbízható, magasabb minőségű élelmiszerek iránt – tette hozzá.