0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Pekingi bormúzeum

Peking a bordeaux-i Cité du Vin Múzeum közreműködésével 18 ezer négyzetméteren elterülő bormúzeum építését tervezi. A Musée Universel du Vint várhatóan 2021-ben nyitják meg.

A nagyszabású építkezés költségei a becslések szerint 60 millió euróra rúgnak. A létesítmény a várostól 40 kilométerre fekvő Fangshan kerületben lévő nagyobb „nemzetközi borfalu” középpontjában lesz, ami egyúttal tematikus park is lesz ökológiai szőlőültetvényekkel, gyógyszállodákkal és éttermekkel.

A szőlővel övezett múzeumi épületek a Bordeaux jobb parti borrégiójában található Saint-Emilion (a fotón) faluképére emlékeztetnek majd.

Sylvie Cazes, a bordeaux-i Cité du Vin mögött álló szervezet, a Borkultúra és Civilizáció Alapítvány elnöke elmondta, hogy reményeik szerint a pekingi múzeum lesz a referenciapont a bor kínai szerelmeseinek. A központban 6700 négyzetméteres állandó kiállítási tér, mellette előadóterem, borospince, oktatóterem és egy fine dining étterem is helyet kap. A világ minden tájáról származó borok kerülnek bemutatásra, különös hangsúly helyeződik majd a kínai és a francia borokra. Az elképzelések szerint a pekingi bormúzeum a nyitás évében 500 ezer látogatót vonz majd.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/decanter.com