0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újra látogathatóak az arborétumok és a visegrádi Fellegvár a Pilisi Parkerdőnél

A kormány kijárási korlátozást enyhítő intézkedéseinek megfelelően ezen a héten és a jövő héten kinyitnak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő erdei iskolák, szálláshelyek, arborétumok. Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával továbbra is tarthatók.

Az erdő látogatása továbbra is lehetséges. A nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak látogathatóak, de valamennyi esetben fokozottan figyelni kell a járványügyi intézkedések betartására.

A következő napokban a Pilisi Parkerdő Zrt. több, a járvány miatt eddig zárva lévő intézménye, egysége kezdi meg működését.
  • Május 19-étől, keddtől nyitva van a visegrádi Fellegvár, de a beltéri kiállítások még nem látogathatóak. A nyitva tartás nem változik: a vár 9 és 18 óra között tekinthető meg, belépő 17:30-ig váltható. A jegyárak az alábbiak szerint módosulnak: sétáló felnőtt jegy 1000 forint, sétáló diák- és nyugdíjas jegy 500 forint.
  • Szintén május 19-étől, keddtől látogatható a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert.
  • A pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház május 19-től, keddtől várja a vendégeket.
  • Május 22-étől, péntektől látogatható a Budakeszi Arborétum.
  • A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-étől, hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ottalvós táborok még nem indulnak.
  • A Budakeszi Vadaspark a hétfői nappal kinyitott, látogatható.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóközlemény