0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

1 milliárd forintot kapnak a méhészek a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében!

A méhészek a napraforgó virágzás után, július utolsó két hetében nyújthatják be az igényléseiket, a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető csekély összegű támogatásról szóló 29/2019. (VI. 20.) AM rendelethez hasonlóan.

Május 22-én, a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében

a Kormány elfogadta az Agrárminisztérium által összeállított, a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmai szervezetek által megfogalmazott javaslatokra épített Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programot.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a mezőgazdasági ágazatban a COVID-19 koronavírus okozta gazdasági problémák kezelését célzó többletforrás biztosításáról szóló 1196/2020. (IV. 30.) Korm. határozat biztosítja, az elfogadott program finanszírozására szolgáló 1 milliárd forintot, mely a méhészeti ágazatot érinti.

Információink alapján, a méhészek a napraforgó virágzás után, július utolsó két hetében nyújthatják be az igényléseiket, a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető csekély összegű támogatásról szóló 29/2019. (VI. 20.) AM rendelethez hasonlóan. A támogatás csak elektronikus úton nyújtható majd be.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu