0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Tej. Szívvel-lélekkel!

Útjára indult a tej- és tejtermékfogyasztást ösztönző kampány, amely az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács együttes közreműködésével jött létre. A június 18-ig tartó promóció a fogyasztói tudatosság ösztönzését, a fogyasztói edukációt, valamint minőségi hazai tejtermékek megismertetését hivatott elősegíteni.

A május 28-án megrendezett kampánynyitó eseményt „Tej. Szívvel-lélekkel!” szlogennel nyitotta meg Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár mellett Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető helyettese, valamint Istvánfalvi Miklós, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke és a társelnök, Szautner Péter.

A nyitórendezvény dátuma nem véletlen, miután 2001-től a FAO világszervezetként június 1-jét jelölte meg a Tej Világnapjának, megbecsülve a tejágazat mindennapos munkáját és sokoldalú alapélelmiszerünket, a tejet.

Idén a pandémia miatt rendhagyó módon június 3-4. között a jatek.tejsziv.hu oldalon, virtuális térben kerül megrendezésre a Tej Világnapja, ahol nyereményjátékok mellett online 11-es rangadó várja az érdeklődőket.

Az államtitkár kitért a járványhelyzet miatt a kormány által létrehozott Gazdaságvédelmi Akcióterve, amely munkahelymegtartó bértámogatásokkal, hiteltörlesztési moratóriummal és vissza nem térítendő támogatásokkal segíti a magyar vállalkozásokat, külön figyelmet fordítva a mezőgazdasági termelésre, így a tejtermelőkre is.

Giczi Gergely felhívta a figyelmet a magyar lakosság átlagos tejfogyasztására, ami átlagosan 165 kg/fő/év, mely az uniós átlagnak a kétharmadát sem teszi ki. Hangsúlyt fektetett a tejtermékek vitamin és ásványi anyag tartalmára, aminek fontosságára a járvány is rámutatott.

Továbbá elmondta, hogy az idei kampányban főként a fiatalok és a fiatal felnőttek kerülnek fókuszba, ennek megfelelően a kampány az online térben zajlik majd, jelentős közösségi média aktivitással.

A Tej szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke megköszönte a tejágazatban dolgozók munkáját, hogy a járvány ideje alatt is erőn felül teljesítettek, ezáltal nem omlott össze az ágazat. Ezt jól bizonyítja, hogy a hazai termelés 3 százalékkal emelkedett, így a feldolgozás is. Kitért arra, hogy az iskolatej és a HORECA szektor átmeneti megszűnését is áthidalta az ágazat, „egyetlen liter tejet sem kellet kiönteni”.

Szautner Péter társelnök az elhangzottakra reagálva bízik abban, hogy az iskolatej program, a HORECA szektor, illetve a közétkeztetésre termelő, leginkább kis- és középvállalkozások helyzete is javul a későbbiekben.

A Tej Világnapjának megemlékezése után június 4-18. között elindul a kampány második etapja, a „Tejbajusz”. 

A kampány ezen részén rádió és online, social média megjelenésekkel, influenszerek közreműködésével kaphatunk ismereteket a tejfogyasztás egészségmegőrző szerepéről és a fogyasztói tudatosság fontosságáról.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu