0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Lehet más eper pirosabb a magyar epernél, de ízesebb biztos nem

Pünkösdi földieper piacot szervezett a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat május 30-án, a Duna-korzón. A szervezet által működtetett termeloikosar.hu weboldalon regisztrált termelők gyümölcs, szörp és lekvár formájában hozták el árujukat, ezzel ösztönözve a fogyasztókat, hogy keressék a közvetlen termelőktől származó friss és biztonságos hazai termékeket.

A piacot Nagy István agrárminiszter és Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár is meglátogatta, aki köszönetét fejezte ki, hogy az 550 profi és több száz kisebb termelő jó minőségű, bőséges kínálatot tud felmutatni a magyar fogyasztók számára.

Az évente 7-800 hektáron termelt 6-8000 tonna földieper több mint 90 százaléka idehaza kerül elfogyasztásra,

ami nem csupán amiatt örvendetes, mert magyar termelőktől vásárolunk, hanem mert a több ezer kilométerről importált árut kezelni kell, és bár „lehet, hogy pirosabb lesz, de ízletesebb nem” – véli az államtitkár.

Hozzátette, a tárca büszke arra, hogy a járvány idején hezitáló önkormányzatokat sikerült meggyőzni a piacok nyitvatartásáról, így lehetővé téve a termelői értékesítést. De a szaktárca a továbbiakban is próbál lehetőségeket, teret nyitni a hazai termelők számára a közvetlen értékesítés érdekében. A mostani szezonális gyümölcsfogyasztás idején a legjobb választás a friss és ízletes magyar földieper vásárlása. Válasszon mindenki magyar epret!

 

 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu