0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A hónap szobanövénye: a kála

A holland virágiroda júniusi kampányában a kálát helyezi a középpontba, ez lesz a hónap növénye. A növénnyel kapcsolatban a virágiroda honlapján hasznos információkat, értékesítési és növényápolási tippeket adnak a virágkereskedőknek.

A kála botanikai neve Zantedeschia, az Arecaceae családhoz tartozik, a növény díszei a tölcsér alakú fehér, illetve színes fellevelek.

A virágiroda javaslata szerint a feltűnő színű virág kiválóan beilleszthető a hangulatos „hand-made” enteriőrbe.

A növény helyi és egzotikus növényfajták keverékének tűnik, hagyományos, etno motívumokkal díszített színes kaspókban is nagyszerűen mutat, de agyagkaspóban a balkonon vagy teraszon is jól néz ki. A Zantedeschia más zöld és virágzó növényekkel is jól kombinálható.

Általában a tavaszi és nyári hónapok növénye, de a fajtaválaszték az utóbbi években erősen bővült, így változatos színben és levélmintázattal már jellemzően szeptemberig megtalálhatóak a növények a boltokban. Legnépszerűbbek a rózsaszín és sárga virágú fajták. Léteznek nagy és kis virágú, valamint úgynevezett kultúrfajták, ez utóbbiak a Zantedeschia aethiopica (főként fehér színű) fajból származnak. A Zantedeschia lakásban és kertben is tartható, igen tartós növény. Az utóbbi időben mind gyakrabban kapható Zantedeschia-hagyma és -rizóma kerti kála néven.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/www.blumenbuero.de