0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A hónap növényei: Celosia, kardvirág, oroszlánszáj és napraforgó 

Bejelentette a Holland Virágiroda a hónap növényeit. Július szobanövényének a Celosiát választotta az iroda, míg a vágott virágok közül rendhagyó módon virágtriót jelölt meg: a kardvirág, az oroszlánszáj és a napraforgó együtt viselik a hónap növénye címet.

A virágiroda közleménye szerint a Celosia a trópusok karakteres szépségét csempészi szobanövényként az otthonokba.

Feltűnő színeinek és dús virágainak köszönhetően igen mutatós növény. Fehér, piros, sárga, rózsaszín, lila, narancs, zöld vagy akár többszínű is lehet.

Három fajtacsoportja a Celosia cris­tata, a C. plumosa, és a C. spi­cata. A növények különféle sorozatokban és színkeverékekben kaphatók, például Kelos, Merida, Hot Topic, Intenz és Twisted. Különleges fajta a Celosia Vintage. A növény a bátorságot szimbolizálja, emellett tökéletesen illik a városi környezetbe.

A szakemberek a vágott virágokról nagyon nehezen tudtak megegyezni, ezért lett a kardvirág, oroszlánszáj és napraforgó együtt a hónap virága. Az élénk színű, robusztus alakú virágokból elegáns nyári csokrok készíthetők, és alkalmasak nagyobb térelemek alkotásához, vagy kerti partik díszítéséhez. A kardvirág és az oroszlánszáj hosszúkás formája kiegészíti a napraforgó kerekségét. A fajok a világ különböző részeiről származnak, a kardvirág Afrikában, a napraforgó az Egyesült Államok déli és nyugati részén őshonos, az oroszlánszáj (Antirrhinum) Dél-Európából és Észak-Afrikából származik.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/www.taspo.de