0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Elképesztő összegek röpködtek a mezőgépeket is kínáló árverésen

Egy neves brit aukciósház a járványhelyzet miatt online árverések szervezéséhez folyamodott, s milyen jól tette! Az első ilyen alkalmon csak úgy röpködtek a rekordösszegek: a legmagasabb áron egy Mercedes-Benz traktor kelt el, megelőzve egy Bentley-t.

Közel kétszáz esztendeje alapították a brit Cheffins aukciósházat, mely egyebek mellett Európa legnagyobb, havi rendszerességű, mezőgazdasági gépeket árverésre bocsátó eseményének, a Cambridge Machinery Sale-nek is szervezője. Mivel a cégnek a koronavírus-járvány miatt búcsút kellett intenie a rendezvényeinek, úgy döntött, átmenetileg online szervezi meg az árveréseit. Az első ilyen alkalom után Bill King, a vállalkozás vezetője úgy fogalmazott,

a járvány nem befolyásolta a keresletet, sőt: néhányan egészen elképesztő ajánlatokat tettek a kiváló állapotú fennmaradt klasszikus gépekre.

Éppen ezért az ilyesfajta internetes árveréseknek a jövőben is teret adnak majd – nem kizárt, hogy a járványhelyzet elmúltával is. Az említett alkalmon a legmagasabb áron, több mint 70 ezer fontért (közel 27 millió forint) egy traktor, méghozzá egy Mercedes-Benz MB Trac 1100 kelt el. Új gazdája a kikiáltási árnál 20 ezer fonttal többet ajánlott érte.  Az 1990-ben gyártott gép egyébként kivételes állapotban maradt fenn, s mindössze 2407 üzemórát mutatott a műszere.

Ezen kívül a Cheffins több mint száz tételt bocsátott áruba, köztük azt az eredeti állapotú Massey Ferguson 188 traktort, ami az Egyesült Királyságban rekordösszegnek számító, több mint 14 ezer fontért (majd’ 5 és félmillió forint) kelt el. Az árverés második legmagasabb áron (64 500 fontért; közel 25 millió forintért) gazdára talált tétele egy autó, méghozzá egy 1948-as Bentley Special volt, melyet 1985-ben fedeztek fel egy rég nem használt garázsban, s melyet aztán az előző tulajdonosa egy korhű versenyautóvá alakított át.

Forrás: southwestfarmer.co.uk