Back to top

Újabb találmány COVID-járvány idején, a kenyérautomata

A biztonságos vásárlás jegyében kenyérautomatákat állított fel egy lengyel pékség.

Az Asprod pékség a lengyelországi Szczecinben négy helyszínen állított üzembe kenyérkiadó automatát.

Ezek célja, hogy a vásárlók gyorsan, egyszerűen és teljesen biztonságosan hozzáférhessenek a friss kenyérhez. A megoldás a válasz a koronavírus-járvány okozta kihívásokra.

A kenyér az egyik legnépszerűbb és alapvető élelmiszer, elérhetőségének biztosítása pedig az egyik legfontosabb dolog, mindenféle helyzettől függetlenül. Ez volt a pékség legfőbb célja az automaták üzembe helyezésével. A pandémiával kapcsolatos korlátozások, az üzletekben álló hosszú sorok, valamint a vásárlók számos aggodalma, például, hogy a hagyományos vásárláskor mások is megfoghatják a pékárukat, arra ösztönözte a céget, hogy olyan új megoldásokat keressen és valósítson meg, amelyek ebben a szektorban szokatlanok.

Az innovatív pékség a karantén idején e-üzletet indított, ahol biztonságos online fizetéssel megrendelhették a pékárukat az interneten, majd átvehették a kívánt üzletben. Ez a szolgáltatás Szczecin, valamint a tengerparti lengyel nagyvárosok egyes pontjain érhető el, és ennek abban az időszakban nagy jelentősége volt.

A pékség újítása az autós-kenyérvásárlás is. Szczecinben üzemeltetik az Asprod Drive-ot,  ahol úgy lehet kenyeret vásárolni, hogy nem kell az autóból kiszállni.

Augusztus elején a vállalkozás egy lépéssel tovább lépett és

négy kenyér automatát állított fel Szczecinben, amelyek hasonlóan működnek, mint az italokat vagy édességeket árusító automaták.

A gépeket naponta feltöltik csomagolt friss pékárukkal. A terméket bankkártyával lehet kifizetni, és garantáltan senki nem férhet hozzá az árukhoz, csak az, aki kifizette, így megvalósult a teljesen biztonságos vásárlás.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/portalspozywczy.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gyönyörű bundájuk volt a célpont

Számos európai ország már teljesen betiltotta a prémjükért tenyésztett állatok tartását. Mások olyan szigorú szabályokat vezettek be, amelyek gyakorlatilag veszteségessé teszik a prémtermelést.

Fenntartható méhegészségügyi jó gyakorlat folytatása

Elkészült egy érdekes tanulmány az Európai Unió Horizon 2020 elnevezésű kutatás és fejlesztés programjából támogatva, mely a fenntartható méhegészségügyi jó gyakorlatról szól. 5 ország 6 egyeteme vett részt a munkában, melyet most közreadunk.

A Strabucks kínálata növényalapú termékekkel bővül

A kávélánc csapata elhatározta, hogy szembeszáll a lehetetlennel és egyre több terméket készít vegetáriánusok és vegánok számára. A vállalat növényalapú italokkal és ételekkel egészíti ki jelenlegi kínálatát, az eddig megszokott íz világgal új szendvicsek és kávék érkeznek üzleteikbe.

Ismét időszerű a rókaimmunizálás

Idén ősszel is sor kerül hazánkban a rókák veszettség elleni vakcinázására, amelyhez kapcsolódóan ezúttal is ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A csalétkek repülőgépes kihelyezése 2020. október 3-18. között zajlik majd a déli és keleti megyékben. A rendszeres rókavakcinázás eredményeképpen hazánkban évek óta nem fordult elő veszettség.

A hazai termékek előnyben részesítését kérik a sertéságazat szereplői a kiskereskedelmi láncoktól

Az afrikai sertéspestis németországi megjelenése miatt szervezett megbeszélést a sertéságazat meghatározói szereplőinek részvételével a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A termelők és a feldolgozók egyöntetűen arra kérik a kiskereskedelmi láncokat, hogy a hazai hústermékeket részesítsék előnyben a külföldiekkel szemben.

A méhészkedés nem más, mint csapatjáték

A szakmában elismert méhész, marketinges, megyei egyesületi vezető és boldog családanya. Simonné Venter Éva egy olyan sokoldalú személyiség, aki nem riad vissza a nehéz fizikai munkától sem, és büszkén mutatja a C és E kategóriára is alkalmas vezetői engedélyét. Derűs egyénisége és barátságos természete hozzájárul, hogy könnyen kapcsolatot teremtsen bármilyen korosztállyal.

Ezek II. Erzsébet kedvenc alkoholos italai - az egykori királyi főszakács szerint

Az Egyesült Királyság uralkodónője II. Erzsébet mód felett elfoglalt 94 éves korához képest. Amióta férje Fülöp herceg visszavonult fejedelmi teendőitől 2017-ben, a királynő azóta is eleget tesz udvari kötelezettségeinek, még a koronavírus idején is.

A Michelin és a Camso egy fedél alatt

A Michelin, a világ vezető mul­tinacionális gumiabroncsgyártója 2 évvel ezelőtt vásárolta fel a kanadai Camso vállalatot, amely az ipari és mezőgazdasági gumihevederes járószerkezetek legnagyobb gyártója a világon.

Brutálisak a hazai gyümölcsárak

A legfrissebb statisztikai adatok szerint, miközben az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ezen belül a friss gyümölcsöké 46 százalékkal drágult.

Kígyót használt maszk helyett – a frászt hozta az utasokra ez a brit férfi

Új funkciót kapott egy termetes hüllő a Manchester melletti Salfordban.