0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Emelkedő terményárak

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában január 31. és február 6. között összesen 39 ügyletet kötöttek, valamennyit a takarmánykukoricára.A malmi búza márciusi jegyzése tonnánként 600 fo rinttal mérséklődött, míg a takarmánybúza és a takarmányár...

A márciusi szállítású takarmánykukorica ára 200 forinttal, a májusi 600 forinttal emelkedett tonnánként. A napraforgómag márciusi jegyzése tonnánként 1000 forinttal nö vekedett, a repcemag tőzsdei ára ugyanakkor továbbra is stagnált.A chicagói árutőzsdén (CME/CBOT) a búza fronthavi jegyzése 5 százalékkal, tonnánként 215 dollárra erősödött január 31. és február 5. között.
Az Egyesült Államok Agrárminisztériuma (USDA) ugyanis a csapadékhiány és a fagyok miatt az ország fő termőkörzeteiben a búza állapotának a romlásáról adott ki tájékoztatót. A kukorica legközelebbi lejáratra szóló ára a tonnánkénti 170 dollár alatti szintről 174 dollárra nőtt, mivel a világ egyik legnagyobb exportőrénél, Ukrajnában logisztikai problémák, és a politikai zavargások miatt 40 százalékkal esett vissza a termény kivitele.
A párizsi árutőzsdén (MATIF) a chicagói tendenciát követve, tonnánként 194 euróra emelkedett a búza és 174 euróra a kukorica fronthavi jegyzése.

Forrás: