0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Köszönettel tartozunk a termelők helytállásáért

A magyar emberek friss, egészséges és nyomon követhető élelmiszerekkel történő ellátása hatalmas érték - jelentette ki dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára a Mezőzombori Termelői Piac átadóján.

A közigazgatási államtitkár az eseményen köszönetet mondott a magyar gazdáknak, akik a koronavírus-járvány idején is helytálltak és olyan értékeket állítottak elő, amelyek az egész nemzet érdekét szolgálták. Hozzátette: a magyar termékek vásárlásával, nemcsak a helyi gazdaságot, hanem a magyar családok boldogulását is támogatjuk.

Emellett hozzájárulunk a magyar gazdaság fejlődéséhez, erősítjük város és vidék kapcsolatát, illetve óvjuk környezetünket, mivel nem több ezer kilométer utazással jutnak el hozzánk az áruk.

Kifejtette: a gazdák áldozatos mindennapi munkájának köszönhetően a nehéz időszakokban is biztosított hazánk élelmiszerellátása. Szinay Attila szerint: a termelői piac nem csak kereskedelmi, vásárlási, hanem találkozási tér is egyben és segít abban is, hogy a helyi közösséget megerősítse. Az emberek közötti kapcsolatot ugyanis semmivel nem lehet helyettesíteni.

A Mezőzombori Termelői Piac több mint 310 négyzetméter területű árusítóhellyel várja az érdeklődőket.

Az épületben egy hűtött és kettő nem hűtött raktárat is kialakítottak, ahol az önkormányzat és a termelők tárolhatják az áruikat, az ingatlan teljesen akadálymentesített. A létesítményben gombavizsgáló helyiség is található. A fejlesztés 180 millió forintból valósult meg.

Forrás: Agrárminisztérium