0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Egyedi aromájú datolya

Az egyiptomi Saidi datolya aromája azért különleges, mert engedik teljesen beérni a fán. A Gebana cég új, Oázis finomságai márkanéven forgalmazott termékét fenntartható módon, hagyományos és korszerű módszerekkel nevelik, amivel munkahelyeket teremtenek a nők számára.

Emellett az Európába irányuló export új értékesítési lehetőségeket nyit meg a helyi piacok mellett a gazdálkodó családoknak – ez különösen fontos lépés a jelenlegi egyiptomi helyzet miatt.

A cég hat éve egy háromhektáros, datolya- és olajfákat is magában foglaló üzem megvásárlásával kezdte a működését, azóta bővült a kínálat és saját termesztésű hibiszkuszt, illetve az oázisban gazdálkodó családoktól felvásárolt gyümölcsöket, és azokból készült különféle termékeket is kínálnak a belföldi piacon.

A betakarítást és a feldolgozást 18 és 60 év közötti nők végzik. A projekt elsődleges célja az ökológiai, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság megteremtése.

A Gebana cég szerint nagy lehetőség rejlik a hagyományos és a modern módszerek ötvözésében és az ismeretek nemzedékek közötti átadásában. Ez a megközelítés az egyiptomi oázisok modelljévé válhat, sőt, elterjedhet.

Megfelelő hazai és külföldi érdeklődés esetén további munkahelyeket és értékesítési lehetőségeket teremthet az oázisban élő emberek számára.

Forrás: www.freshplaza.de