Back to top

Díjat nyert a KFC vegán burgere

A KFC gyorsétterem lánc díjat nyert a PETA-tól a vegán ételeket forgalmazó vállalatok versenyén, amiért a tavaly nyári termékbejelentést követően az összes vegán, csirke húspótlóból készült hamburgerét négy nap alatt kiárusította.

Immáron nyolc éve a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, amerikai állatvédő egyesület) megrendezi éves Vegan Food Awards eseményét, ahol bejelentik a legújabb húsmentes ételeket.

Idén a jelölteket 24 kategóriában díjazták, mely során a KFC gyorsétterem hálózat bemutatta vegán burgerét, a Best Vegan Chicken (Legjobb Vegán Csirke) kategóriában.

A KFC étteremlánc 2019 júniusában bejelentette, hogy elkezdi a vegán burgerek forgalmazását. A húsmentes fogást „The Imposter” név alatt tesztelték.

A burger elkészítéséhez csirkemell filé helyett quornt (húspótló készítmény, melynek magas proteintartalma van) használtak, majd Colonel eredeti receptje által előírt fűszerekkel és vegán majonézzel, végül pedig friss iceberg salátával tálalták a fogást puha zsemlében.

A termékkészletet négy nap leforgása alatt kiárusították az Egyesült Királyságban, azóta pedig átnevezték Original Recipe Vegan Burgerre, azaz eredeti receptű vegán burgerre.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KFC UK & Ireland (@kfc_uki) által megosztott bejegyzés,

 

A londoni, Glouchester úton lévő gyorsétteremben mindössze pár nap alatt kiárusították az újonnan bevezetett húsmentes terméket, amiből nagyjából minden percben eladtak egyet mielőtt teljesen kifogyott a készletük.

A KFC úgy nyilatkozott, hogy abban az időben az „Imposter” burgerből 500%-kal többet adtak el, mint a húsból készült csirke burgerből.

„Tudtuk, hogy rengeteg ember meg szeretné kóstolni a burgert, de nem számítottunk ilyen elképesztő visszajelzésre!’- mondta Victoria Robertson, a KFC szenior innovációs vezetője.

Másik húsmentes termékeket is díjaztak a Vegan Food Awards-on beleértve a Nando vegán majonézét, Papa John vegan pizzáját és a Tesco vegán Plant Chef választékát is.

Dawn Carr, a PETA vállalati projekt igazgatója megjegyezte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a vegán életmóddal kapcsolatban.

„A pandémia rámutatott arra, hogy a társadalmi változás széles körben való elterjedése lehetséges, beleértve a robbanásszerű növekedését a már most is terjeszkedő vegán ételeknek”- mondta.

„A PETA díjátadójának nyertesei megkönnyítik a vegán táplálkozásra való átállást azáltal, hogy széles étel választékot nyújtanak a fogyasztók számára, a krémes tejpótlóból készült fagylaltoktól kezdve egészen a nagy sikernek örvendő vegán, húspótlóból készült sült „csirkéig”.

Forrás: 
independent.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Vízfő turistaház Orfűn

A Mecsek-hegység észak felé nyíló völgyében húzódó tórendszer és a csendes falvak üde színfoltjai Baranya megyének. Egyre többen gondolják úgy, hogy Orfűre érdemes eljutni, majd többször visszatérni – a fokozott érdeklődés pedig folyamatos és célzott fejlesztéseket ösztönöz.

Pilisi lakomák

A Pilis lenyűgöző, fenséges, fejedelmi hely. Szinte hallani Mátyás király vezéreinek döngő lépteit, s ahogyan kupáikat a nehéz asztalra csapják. Régen királyi vadászterület volt, ám méltóságát máig megőrizte. A Római birodalom virágzásának idején a Duna mentén futó védvonalakat összekötő utak közül több a Pilis, Visegrádi-hegységen keresztül vezetett.

Egészséges talaj - Egyre inkább felértékelődik

A 21. század legjelentősebb megoldandó feladatai között első helyen az energia, a tiszta ivóvíz iránti igény kielégítése és az egészséges talaj megóvása áll.

Kína szigorítja az import vizsgálatát, torlódások várhatók a fontos kikötőkben

Mivel Kína a téli hónapokban tart a megnövekvő koronavírus-kockázattól, megszigorítja az importszállítmányok vizsgálatát. A szárazföldi Kínába szánt zöldség és gyümölcsszállítmányok egy részét emiatt Hongkongba irányíthatják át a kereskedők.

Túlzásba vitt a antibiotikumok - Milyen lesz a hús minősége a Brexit után?

A jelentések szerint az Amerikai Egyesült Államok és a Kanada állattartó telepein ötször annyi antibiotikum használnak, mint az Egyesült Királyságban. Európában pedig tovább szigorítják az antibiotikumok használatát. Felmerül a britekben a kérdés, hogy milyen minőségi előírások fogkan vonatkozni az import hústermékekre a Brexit után és vajon fel tudják-e venni a versenyt az olcsóbb hússal.

Online étterem a nagy ukrán éhínség ételeivel

Ételek krumplihéjból, nyírfakéregből, kukoricacsutkából, ezekkel a fogásokkal emlékeztek meg a nagy ukrán éhínség áldozatiról a napokban. Egy virtuális étteremben mutatták be azokat az ételeket, amelyek megmentették az emberek életét, a szervezők ezzel hívták fel a figyelmet a történelmi eseményre.

Újabb üzletlánc kötelezte el magát a fenntartható csomagolások terén

A brit Aldi bejelentette következő nagy ívű tervét, miszerint 100%-ban újrahasznosított csomagolásban forgalmazza sajátmárkás reggeli pelyheit év végére.

Hatéves csúcson a világpiaci élelmiszerárak novemberben

Hatodik hónapja tartó folyamatos emelkedés mellett novemberben hatéves csúcsra nőttek a világpiaci élelmiszerárak elsősorban a növényi olajok drágulására.

Pálmaolajmentes karácsonyi sütemény forgalmazásába kezd a Spar

Az osztrák Spar közleménye szerint új, saját márkás karácsonyi sütemény forgalmazásába kezd, amely nem tartalmaz pálmaolajat. A termékkínálatban megtalálhatóak a vaníliás croissantok, a fűszeres mézeskalácsok és az ízletes fahéjas csillagok.

Időutazás a kölessel

A köles a legősibb termesztésbe fogott növények egyike. Az idők során néha fontos gabonának számított, máskor háttérbe szorult ez az élettanilag igen hasznos növény. A fermentálása sem elterjedt, pedig házilag is megvalósítható.