0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Exportértékesítéshez kapott támogatást az Univer Product

Romániai exportértékesítését fejlesztő marketingkommunikációjához kapott kormányzati támogatást az Univer Product Zrt. A kecskeméti társaság ételízesítőit, sűrített paradicsomát és bébiételeit több mint 15 országba exportálja. Legnagyobb mennyiségben, az idei tervek szerint 3,2 milliárd forint értékben a romániai piacra.

A támogatásról szóló oklevelet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében adták át Kecskeméten. Sikeresen pályázott a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzeti Exportvédelmi Programjában az Univer Product Zrt. A 25 millió forintos támogatás segítségével a kecskeméti társaság a legnagyobb exportpiacán, Romániában tudja erősíteni a marketingkommunikációját a forgalomban meghatározó, karácsony előtti időszakban. Az elmúlt években az Univer Product folyamatosan növelte a bevételét a romániai piacon, ahol az egész országban jelen van az ételízesítőivel. A koronavírus-járvány itt is éreztette hatását, ezért különösen fontos, hogy a cég erőteljes marketinggel ellensúlyozni tudja ezt.

Az elnyert támogatásról szóló oklevelet Dr. Szabó Kristóf, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója adta át Kecskeméten az Univer Product Zrt. vezérigazgatójának, Molitorisz Károlynak.

A kecskeméti városházán tartott ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a járvány hatására új világgazdasági korszakba lépünk, ami nemcsak kihívást, hanem lehetőséget is kínál a magyar gazdaság és a magyar vállalatok számára. A kormány az exporttámogatási programmal abban akar segíteni a hazai cégeknek, hogy ezeket a világgazdasági lehetőségeket ki tudják használni. Nagy versenyelőnyre tesznek szert azok a vállatok, amelyek ebben a helyzetben fejlesztenek, terjeszkednek a külpiacokon. Ennek támogatása a kormány számára egyedülálló lehetőség, amely busásan meg fog térülni a magyar gazdaság számára. Szijjártó Péter kecskeméti programja során megtekintette az Univer Product azon üzemét, melyben a vállalat többek között a Romániában értékesített majonéz, mustár és ketchup termékeit is gyártja.

Molitorisz Károly kijelentette, hogy az Univer Product évek óta tudatosan építi a külpiacait, aminek eredményeként 2019-ben már 6,9 milliárd forint exportárbevételt el, az idén pedig 7,6 milliárdot tervez.

Romániába exportál a legnagyobb értékben, de számottevőek a német, holland, szlovák és szerb eladásai is. Ezeknek a piacoknak a fejlesztésében kulcsfontosságú, hogy az Univer Product képes legyen a konkurensekkel szemben versenyképes marketingtevékenységre külföldön is. Ehhez ad segítséget a most elnyert támogatás az Univer számára legfontosabb exportpiacon az értékesítést döntően befolyásoló decemberi időszakban.

Az 1948-ban alapított, kecskeméti székhelyű, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalata.

A cég a 2020-as évre tervezett mintegy 28,4 milliárd forintos árbevételét közel 690 dolgozót foglalkoztatva éri el.

Üzemeiben a hungarikum Piros Arany, Erős Pista és egyéb paprikaalapú ételízesítői mellett többek között sűrített paradicsomot, valamint a Magyarországon piacvezető Univer majonézt, mustárt, ketchupot és bébiételeket gyártja, amelyekből számos országba exportál.

Forrás: Univer Product Zrt. sajtóközlemény