Back to top

Új, modern földkeverék gyártó üzemet épít a Klasman

Németország legmodernebb földkeverék gyártó üzemét építi fel a Klasmann-Deilmann a Schulte & Bruns vállalattal együttműködve Papenburg város kikötőjében. A gyárban 2026-tól indul el a tőzeg, farost, komposzt és más alapanyagok feldolgozása és a keverékek gyártása.

Az 1913-ban alapított Klasmann-Deilmann Group a világ vezető földkeverék gyártója. Az előállított keverékek ötven százalékát a zöldség, gyógynövény, bogyósgyümölcsűek és gomba termesztésére használják. A faiskolák és a dísznövények is kiemelt vásárlók.

Moritz Böcking, a Klasmann-Deilmann ügyvezető igazgatója szerint Németország a legfontosabb értékesítési piacuk, ahol hosszú távon szeretnék kiváló minőségű közegekkel ellátni az ügyfeleket.

Ezért a modern, papenburgi gyár megépítése egyúttal a kertészet és kereskedelem jövőjébe való befektetést is jelenti.

Fotó: www.pixabay.com

A gyártáshoz szükséges alapanyagokat Európából szerzik be. A vállalat rendelkezik tőzegbányával, ahol a Németországban és a balti államokban érvényes környezetvédelmi előírások szerint, a szükséges tanúsítványoknak megfelelően végzik a kitermelést.

Németországban és Hollandiában farost- és komposztálóüzemmel rendelkezik, valamint számos vállalattal van kókuszrost, perlit, agyag, kéreg és műtrágya nemzetközi kereskedelmi szerződése. Papenburgban kiváló minőségű szubsztrátkeverékeket fognak gyártani, amelyek megfelelnek a fenntarthatósági előírásoknak és az ügyfelek magas minőségi követelményeinek. A papenburgi kikötő ideális feltételeket biztosít, mivel itt központilag tudják összehangolni a különböző típusú és más-más régióból érkező alapanyagok érkezését.

Nem csupán a legkorszerűbb gyár épül Papenburgban, hanem a leginnovatívabb közegeket is itt fogják összeállítani.

A Schulte & Bruns vállalattal régóta üzleti kapcsolatban állnak. Bengt Fischer, az 1882-ben Papenburgban alapított hajózási és logisztikai vállalat vezetője kiemelte, hogy a két cég együttműködése hosszú távon nagy mennyiségű rakományt garantál, ami biztosítja a kikötői flotta optimális kihasználtságát.

Moritz Böcking azt is hangsúlyozza, hogy a németországi tőzegkitermeléssel hamarosan fel kell hagyniuk. Hosszú távon gondolkodnak, ezért már most valódi megoldásokat keresnek a vállalat, a munkatársak és mindenekelőtt az ügyfeleik számára. Ehhez a papenburgi gyár ideális infrastruktúrát fog nyújtani.

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu/gabot.de

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Rekord árbevétel a CLAAS-nál

A pandemiás időszak ellenére a CLAAS az elmúlt évben 4,042 milliárd eurós árbevételt ért el, és először lépte át a 4 milliárdos határt. A 2019-ben elért 3,898 Mrd eurót, 144 millió euróval (+3,7 %) sikerült túlteljesíteniük. A cégcsoport adózás előtti nyeresége tavaly 16,5 százalékkal nőtt, és meghaladta a 158 millió eurót.

Nyitnak az árudák Németországban

A járványügyi intézkedésként bevezetett többhónapnyi leállás után március 1-jén újra kinyithattak a bajorországi virágüzletek, faiskolák és barkácsáruházak.

A magyar export tavaly újra meghaladta a 100 milliárd eurót

Tavaly, amikor minden visszaesett a világgazdaságban, a magyar export újra meghaladta a 100 milliárd eurót - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Ócsán.

Tűzszünet vagy békekötés? Közös platformon a németországi áruházláncok és gazdák

Se szeri se száma nem volt mostanában Németországban az áruházláncok elleni gazdatüntetéseknek, mi is beszámoltunk néhány esetről, amikor éjszaka traktorokkal torlaszolták el a logisztikai központok bejáratát valamilyen aktuális sérelem miatt a környékbeli termelők. Ha minden jól megy, akkor ennek most vége szakadhat, és új fejezet nyílhat az agrárium, illetve a kereskedelmi láncok kapcsolatában.

Intelligens metszőrobot

A szórványgyümölcsösök Közép-Európában a fajokban leggazdagabb biotópok közé tartoznak. Az állományok nagy részét azonban a pusztulás fenyegeti, mivel az idős, beteg fák fenntartása épp hogy gazdaságos, a gyümölcsösök túlnyomó többségét nem, vagy nem megfelelően ápolják. Ennek eredményeképpen a fák megbetegszenek, elpusztulnak.

Gigantikus méretű takarmánygyár építését tervezik

A piacvezető brit sertés és baromfi takarmánygyártó, az ABN egy olyan hatalmas, a legmodernebb technológiákon alapuló üzemet kíván megépíteni, mely kulcsszerepet töltene be az Egyesült Királyság élelmiszerellátási-láncában.

Kertészetekben nélkülözhetetlen: a tőzeg kitermelése és felhasználása fenntarthatóan

A legtöbb cserepes növény közegének fő alkotóeleme a tőzeg. Kitermelésének környezeti hatása az alkalmazott gyakorlattól függ.

Óriási hőmérsékletugrás Németországban

Néhány napon belül több, mint 40 Celsius-fokkal emelkedett a hőmérséklet Németország egyes régióiban, amire eddig még nem volt példa.

Készítsünk domboságyást

Az ágyásokban történő kertészkedésnek sok előnye van, ha az ágyás kiemelkedik a talajszintről, akkor kényelmesebbé is teszi a munkavégzést. A klasszikus magas ágyásnál a dombos ágyás kicsivel másabb, eltüntethetjük benne a lehullott faleveleket, kisebb gallyakat...

Tovább bővül a Väderstad

A talajművelés és a vetés gépesítése terén egyik vezető vállalat a svéd Väder­stad erőteljesen növekedett az utóbbi években. A gyártó 2022-ben egy új gyárközpontot létesít Väderstadban, a beruházás értéke 125 millió svéd korona.