0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az Auchan átlagosan 5,6 százalékkal emeli az áruházi dolgozók alapbérét

Az Auchan Retail Magyarországnál a nem vezető beosztásban dolgozó áruházi munkatársak alapbére átlagosan 5,6 százalékkal emelkedik március 1-től - tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a legalacsonyabb belépő alapbér 6,2 százalékos emelés után bruttó 260 000 forint lesz.

A márciusi béremelésen túl az áruházi szakértő szintű munkatársaknál a gazdasági célok megvalósulása és az egyéni teljesítmény függvényében az év második felében további béremelést tervez a vállalat, a kétlépcsős emeléssel a béremelésük mértéke elérheti a 7,1 százalékot.

A közleményben példaként említik, hogy az Auchannál az árufeltöltő és pénztáros pozíciók mellett számos más szakma is megtalálható;

2021 júliusától egy szakértő szintű pék bruttó jövedelme elérheti a 395 ezer forintot, az online áruházban dolgozó kiszállítói szakértő munkatársé pedig az 514 ezer forintot.

Az alapbér-emelésen kívül a vállalat továbbra is biztosítja a bruttó 7600 forint értékű Auchan Cafeteria kártyát és az 5 százalékos vásárlási kedvezményt, valamint fenntartja a kiemelt kockázati élet-, baleset- és betegségbiztosítást, továbbá részvényesi programját, amellyel minden munkatárs élhet. Ezen felül új juttatási elemként a jogszabályi kötelezettségen felül az Auchan a munkavállalók munkába járásának költségeit is jelentősen támogatja – közölték.

Az Auchan kiemelte azt is, hogy a járványügyi korlátozásokban előírt 19 órás boltbezárás miatt nem csökkentették sem a munkaóraszámokat, sem a béreket.

A közleményben jelezték, hogy az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete közötti bérmegállapodásról szóló többfordulós tárgyalásokon a vállalat többször megújította ajánlatát, de az egyeztetés végül megegyezés nélkül zárult.

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az idei évet jellemző bizonytalan gazdasági környezetben a vállalat egyik legfontosabb feladata a munkahelyek megőrzése. A vállalat eredményessége a munkatársak teljesítményén alapul, így mindenképpen olyan munkahelyet és jövedelmet szeretnének biztosítani számukra, ami a munkaerőpiacon is versenyképes – fejtette ki a közleményben.

Forrás: MTI