Back to top

EuroTier 2021: digitális látogatás a német vásáron

A koronavírus járvány miatt 2021 február 9. és 12. között digitálisan kerül megrendezésre az EuroTier, a világ vezető állattenyésztési szakkiállítása.

Csak egy digitális eszközre és internet kapcsolatra van szükségünk ahhoz, hogy a hannoveri EuroTier vezető állattenyésztő szakkiállításán részt vegyünk, melynek idei témája: "Mezőgazdaság az élelmiszerláncban - az ipar jövőbeli kilátásai viharos időkben".

A fogyasztók egyre inkább tudni szeretnék, hogy ételeik honnan származnak.

Ennek érdekében a feldolgozók és a kiskereskedők arra törekszenek, hogy minden egyes tétel nyomon követhető legyen a teljes élelmiszer láncban.

Fotó: Csatlós Norbert
"Az EuroTier 2021 idén azt szeretné megmutatni, hogyan lehet az átláthatóságot és a nyomon követhetőséget megvalósítani a mezőgazdaságban" - mondta dr. Reinhard Grandke, a Német Mezőgazdasági Társaság ( DLG ) vezérigazgatója. Az eseményen több mint 1400 kiállító mutatja majd be fejlesztéseit az új, digitális platformon.

"A gazdáknak, lehetőséget biztosítunk, hogy új termékeket találhassanak a gazdaságukba, illetve kapcsolatba tudnak lépni a kiállítókkal, hogy velük együtt tervezzék meg a beruházásokat" - mondta Ines Rathke, az EuroTier projektmenedzsere.

A látogatók videokonferencia formájában léphetnek be az úgynevezett "Show-Room" bemutató termebe, ahol felvehetik a kontaktot a vállalatokkal és a vásár más látogatóival is.

Ezen felül az érdeklődők számtalan élő eseményre is számíthatnak. A DLG-Spotlight programok keretében a marhahús-, sertés-, baromfi- és mezőgazdasági energetikai ágazat aktuális témáiban első kézből nyújtanak információt az ágazat szakértői.

A kiállításon való részvételhez az www.eurotier.com oldalon 2021. február 1-jétől lehet regisztrálni.

Az EuroTier egy bizonyos ideig a nap 24 órájában elérhető lesz majd. A vásár után a platform 2021. április közepéig lesz elérhető.

Forrás: 
www.agrarheute.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Baromfi Világnap: május 10-e a baromfis szakma ünnepe

Magyar kezdeményezésre május 10-én ünnepli a baromfis szakma a Baromfi Világnapot. Az esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a baromfiágazati szereplőkre, akik egyre fontosabb szerepet töltenek be a világ élelmiszer-ellátásában.

Folytatódik a Magyarok Kenyere program

Az idei rendezvénysorozat a Tisza parti vajdasági városban, Zentán kezdődött, a búzavetés megszentelésével. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei ünnepségén Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt mondta, a magyarság a mostaninál sokkal nagyobb nehézségeket is túlélt, de mindig újra tudta kezdeni – és ez most is így lesz.

Gombaevéssel a rák és a szellemi hanyatlás ellen

A gombafélék elég megosztók a tányéron: vannak akik nagyon kedvelik a belőlük készült ételeket, mások pont ellenkezőleg. Azt azonban már számos kutatás igazolta, hogy nagyon jó hatással van a gombafogyasztás az egészségi állapotunkra.

Sajtkészítők versengtek Béren

Hagyományteremtő céllal rendezték meg az 1. Nógrád Megyei Sajtvásárt és Sajtversenyt Béren. A versenyre több mint harminc megyei és környékbeli sajtkészítő nevezett, összesen 80 termékkel.

Már van Covid 19 elleni vakcina állatoknak is

A világon több olyan eset történt, hogy a koronavírus fertőzés emberről állatra, majd állatról emberre is terjedt. Épp ezért több ország fejleszt állatoknak szánt vakcinát, ám az oroszoknál már kész is az első ilyen...

A mennyasszony segített világra egy borjút a saját esküvőjén

A hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető esküvőn a menyasszony az 1200 dolláros ruhájában sárba bukott, az esküvői fogadáson pedig 100 vendég előtt megszületett egy borjú.

Csak lánycsibéket keltetnek

Kikelt az az első 150 000 csibe, melyekből csak tojók lesznek. A csibéket egy új technológiája használatával keltették ki, amelynek eredménye az állatbarát nemi meghatározás.

Nyílt napot tartanak a kisüzemi sörfőzdék

A Nyitott Főzdék Napján kitárják kapuikat a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy megmutassák magukat és söreiket a nagyközönségnek. 2021 június 5-én egész nap változatos programokkal, főzdetúrákkal, finom falatokkal, sörkóstolókkal és vásárlási lehetőséggel várnak a hazai kisüzemek!

Válaszd a természetet, válaszd a kartont!

A Tetra Pak, az élelmiszer-feldolgozás és -csomagolás egyik vezető vállalata "Válaszd a természetet, válaszd a kartont!" elnevezéssel indított kampányt, amelynek célja, hogy klímasemleges, teljes egészében megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készült csomagolásokat hozzon létre.

Tartalmában és formájában is megújult az Állattenyésztés

A megújult Állattenyésztés ezentúl egy-egy, az állattenyésztők, állattartók számára fontos témát jár körül, igyekezve annak minden aspektusát felderíteni. Takarmányozás, költségek, alternatívák, kutatás, gyakorlat – idei első számunk cikkei a magas takarmányárak témáját járják körül.