Back to top

Milliókat keresett a brit nő, akinek a kecskéit Zoom-hívásokhoz lehet kibérelni

Az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthynak, a Cronkshaw Fold Farm tulajdonosának érdekes ötlet jutott az eszébe: bérbe adja a kecskéit egy Zoom-beszélgetéshez. A viccnek indult elképzelés nagyon bejött.

A 2020 elején kitört koronavírus-járvány az edzőtermektől a szálláshelyekig rengeteg vállalkozást sodort olyan nehéz helyzetbe, amilyennel korábban még soha nem találkoztak. Ez történt az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthyval is, aki a pandémia előtt többek között esküvőknek biztosított helyszínt a farmján. A lezárások miatt azonban elesett ettől a bevételi forrástól, ezért úgy gondolta, mással próbálkozik: bérbe adja a kecskéit a Zoom-hívásokhoz - írja a hvg.hu.

Illusztráció
Fotó: Csatlós Norbert

McCarthy a BBC-nek úgy nyilatkozott, eredetileg viccnek szánta a dolgot, és azt szerette volna, ha az embereknek egy kicsit jobb lesz a kedvük. Ezért kitalálta, hogy hívásonként 5 fontért – nagyjából 2000 forintért – lehet "kibérelni" a kecskéit.

Az igazi meglepetés azután érte, hogy feladta a hirdetését. Másnap reggel több mint 200 felkérés volt a fiókjában olyanoktól, akik mind hajlandóak voltak fizetni a kecske-cameóért.

Mint mondta, a lezárások óta több mint 50 ezer fontot, vagyis több mint 20 millió forintot keresett az ötlettel, így nem csak az alkalmazottait tudta megtartani, de a farm fejlesztésére is futotta belőle.

 

 

No kidding!

Közzétette: BBC News – 2021. február 1., hétfő

 

A kecskéi ráadásul nemzetközileg is ismertté váltak, a bérlők ugyanis sorra jelentkeznek az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Oroszországból és Kínából is. McCarthy szerint mindez általában "rövid szereplést" jelent az állatok számára, de

van olyan család is az üzletfelei között, amelyik minden szombat reggelre lefoglalja az egyik állatot, Margaretet, hogy egy hosszabb videohívásban vegyen részt.

Mint mondta, a dolog amellett, hogy pénzt hoz, rendkívül szórakoztató is, hosszú távon mégis maradna az eredeti profiljánál.

Forrás: 
hvg.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ahol hisznek a boldog állattartásban

Lassúság. Lelassulás. Lassítás. Mindenkinek mást jelentenek e szavak. Van, aki egyfajta figyelmeztetésnek, jelnek tekinti az élettől, hogy ideje visszavenni tempót, és a folytonos sietség, kapkodás, a munkák, a tárgyak, az élmények halmozása helyett megélni a mindennapok apró örömeit. Akár az állattartásban is.

Galgahévíz még kitart

Bármennyire is szeretnék feléleszteni a kistermelői piacokat, nem látni, hogy újra sikerülne visszaterelni a fogyasztókat. Pedig igazi nyerő helyzet lenne mind a vásárlók, mind a gazdák számára. Mészáros Vendel, sok galgahévízihez hasonlóan mezőgazdasági termelésből él. A víz, a munkaerő és a piac hármasában fogalmazta meg azokat a gondolatokat, amelyek ma a kistermelőket foglalkoztatják.

Hat százalékkal nőtt a Corteva árbevétele

Erős eredményekről számol be a Corteva 2021-es első negyedévi jelentése. Az egész évre nézve magasabb nettó értékesítést vár a globális mezőgazdasági vállalat.

Egyáltalán nem vicces a tehénriogatós kihívás

Vonat gázolt a napokban egy tehenet Bajorországban, a rendőrség két fiatal lányt keres, akik vélhetően a „kulikitaka-challenge” keretében riasztották meg az állatot. Állattartók már régóta figyelmeztetnek a kihívás őrült és veszélyes voltára, és a Tik Tok is számos ilyen videót törölt már, de úgy tűnik, még mindig nincs vége.

Rovartenyésztés felsőfokon: Amusca és Mavitec innovációja

A mérnöki, építési és tesztelési időszak után már rendelhető az első méretezhető, mobil rovartenyésztő "istálló". A forradalmi ötlet dr. Walter Jansentől, a rovarfehérjék előállításával foglalkozó Amusca rovarszakértőjétől származik, célja pedig az élő rovarlárvák előállítása fehérjetermelés céljából, a baromfi- és vízitakarmány-ipar számára.

Aszály sújtja a brazil kukoricát, a takarmányköltségek fenyegetik a húsipart

A száraz időjárás és a rosszul időzített ültetés nehezíti Brazília idei második kukoricatermését, felélesztve a takarmányárak újabb megugrásától való félelmeket, és emlékeztetve a húsipar 2016-os aszály utáni válságára.

Kevesebb holland tulipán lesz jövőre

A holland tulipán népszerűsége évek óta töretlen, ráadásul a tulipánszezon ideje is hosszabb lett. Az idei fagykárok miatt azonban jövőre kevesebb tulipán fog virágozni Hollandiában.

Végre berobbant a spárgaszezon

Az időnként már túlzottan is meleg napokon lendületesen fejlődnek a sípok, így akár reggel és este is végig kell menni a sorokon a szedőknek. A napi hozam pedig az előző hetinek a háromszorosa, tudtuk meg Gulyás Jánostól, az 50 hektár, zömében zöldspárga ültetvénnyel rendelkező Bács-Zöldért Zrt. igazgatójától.

Afrikai sertéspestis elleni vakcinát tesztelnek

Az afrikai sertéspestis elleni új vakcina klinikai tesztelése zajlik a Fülöp szigeteken, ahol nagy méreteket öltött a járvány.

Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.