Back to top

AXIÁL: a tavalyi évet is sikeresen zárták

Az Axiál Kft. hagyományos évértékelő és zártkörű sajtótájékoztatóját ezúttal a virtuális térben tartották február 4-én.

Az itthon még nem általános, de a járvány miatt sok helyen online megrendezett, ilyen és hasonló események közül minden tekintetben kiemelkedett a bajai vállalat bemutatója. Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető és Pintér Zsolt ügyvezető előadásait informatív slide-ok és kisfilmek, valamint a vállalat elismert, átalánydíjas szervizszolgáltatását igénybe vevő partnerekkel készített interjúk fűszerezték.

A hagyományos év eleji tájékoztatót ezúttal online tartotta az Axiál
Fotó: Axiál

Az Axiál tavalyi évét értékelő információk ismertetése mellett Harsányi Zsolt emlékeztetett rá, hogy a globális koronavírus-járványnak nagy hatása volt célpiacaikra.

Tavasszal akadozni kezdett miatta az ellátási lánc ázsiai része, és emiatt – rövid időre ugyan, de – szinte mindegyik európai mezőgépgyártó leállt a termeléssel. Azóta helyreállt a rend, a gyárak folyamatosan termelnek, és a határidőket is tudják tartani. A járvány az Axiál ügymenetében is változtatást követelt. Azon túl, hogy munkavállalóik és vevőik egészsége védelme érdekében mindent megtettek, egy ideig szüneteltetniük kellett a kiszállítást. Ezt többek közt azzal tudták ellensúlyoztni, hogy a tervezett mennyiségen felül rendeltek alkatrészeket és új gépeket, sürgősséggel.

Ennek eredményeként sikerült teljesíteniük a 2020-ra kitűzött céljukat, piacvezető pozíciójuk megtartását.

Mint elhangzott, ezt elsősorban a partnereiknek köszönhetik. Az ő hűségüknek köszönhetően a vállalat tavalyi forgalma elérte a 96 milliárd forintot.

A sajtótájékoztató részvevői: Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető, Umenhoffer Péter marketingigazgatója és Pintér Zsolt ügyvezető
Fotó: Axiál

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Baromfi Világnap: május 10-e a baromfis szakma ünnepe

Magyar kezdeményezésre május 10-én ünnepli a baromfis szakma a Baromfi Világnapot. Az esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a baromfiágazati szereplőkre, akik egyre fontosabb szerepet töltenek be a világ élelmiszer-ellátásában.

Levendulaültetvény, gépi betakarítással

Bajától nem messze létesített mintagazdaságot és látogatóközpontot Nagy Norbert és felesége, Nagyné Vácity Eszter. Jól éltek a pályázati lehetőségekkel, levendulást telepítettek, és saját betakarítógépe is lett az üzemüknek.

Sajtkészítők versengtek Béren

Hagyományteremtő céllal rendezték meg az 1. Nógrád Megyei Sajtvásárt és Sajtversenyt Béren. A versenyre több mint harminc megyei és környékbeli sajtkészítő nevezett, összesen 80 termékkel.

Már van Covid 19 elleni vakcina állatoknak is

A világon több olyan eset történt, hogy a koronavírus fertőzés emberről állatra, majd állatról emberre is terjedt. Épp ezért több ország fejleszt állatoknak szánt vakcinát, ám az oroszoknál már kész is az első ilyen...

Csak lánycsibéket keltetnek

Kikelt az az első 150 000 csibe, melyekből csak tojók lesznek. A csibéket egy új technológiája használatával keltették ki, amelynek eredménye az állatbarát nemi meghatározás.

Egymilliárd forintból folytatódhat a Településfásítási Program

Sikeres a kormány Településfásítási Programja, hiszen olyan közösségkovácsoló kezdeményezésről van szó, amelyben csaknem 500 település vesz részt ősz óta országszerte.

Az ideálisnál kevesebb csapadék valószínű

A héten még marad a mérsékelten meleg idő, pénteken újabb hidegfronttal, az ideálisnál kevesebb csapadékkal. A jövő hét elejétől várható jelentős melegedés, ami tovább gyorsítja a természetes vegetáció és a kultúrnövényeink fejlődését. A talaj fölső rétege sokfelé, főleg az ország középső részén száraz, így a meleg mellé csapadék is kellene, de ebből csak kevés helyen várható kellő mennyiség.

Luxus "ebéd" ebeknek - A Hilton szállodalánc különleges fogásokat kínál kutyáknak

A Hilton 32 állatbarát szállodájában május 17-től lesz elérhető a Bone Appétit kutyamenü a vendégek és kedvenceik számára az Egyesült Királyságban és Írországban.

Francia-belga „határvitát” generált a traktorral járó farmer

Egy helyi történelemrajongó az erdőben sétálva vette észre, hogy a két ország közötti határvonalat jelölő kőtömböt 2,29 méterrel elmozdították - adta hírül a BBC News. A belga gazda, akit feltehetőleg zavart a traktor útjában lévő határkő, áthelyezte azt Franciaország területére.

New York nem kér a robot rendőrkutyákból, de a legelőkön még jó szolgálatot tehetnek

Felháborodást váltott ki, hogy a New York-i rendőrség (NYPD) robotkutyát kezdett használni, ezért a szervezet szerződést bontott a rendőrök által Digidog-nak nevezett robot gyártójával.