0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Edzőtábor online

Más években a március már a versenyekre készülésről, a véghajráról szól. Idén már tudtuk, nincs hova kapkodni, a súlyosbodó koronahelyzet, és az időközben beütő herpeszkrach miatt végül is lassan teljesen ellehetetlenül minden megmozdulás szakágunkban.

Néhány évvel ezelőtt már volt szerencsénk együtt dolgozni Stefannal, így pontosan tudtuk, mire számítsunk tőle. Mindannyiunk számára kérdés volt ezzel együtt, hogy mennyire működik majd a dolog online?

Eredetileg a résztvevők mindannyian Kaposváron gyűltek volna össze, viszont a járványhelyzet miatt jobbnak láttuk, ha mindenki saját helyszínén csatlakozik majd be a Zoomon keresztül.

Így a résztvevőknek lehetőségük volt eldönteni, bemutatják-e tudásukat lovon is, vagy csak a műlovon dolgoznak.

Stefan remekül vette az akadályokat, és egy-két technikai zökkenő ellenére végül is sikeres hétvégét tudhattak maguk mögött a résztvevők. Kiemelkedően jó véleménnyel volt a felnőtt női versenyzőről, Németh Blankáról, aki szerinte top 5 lovastornász, vele innentől folyamatos munkát kezd meg a világbajnokságig hátralévő időszakban. Másik reménységünk, Bence Balázs ezúttal nem tudott részt venni a táborban, hiszen nemrég esett át a Covid-fertőzésen, de szerencsére jól van, és rövidesen ő is visszakapcsolódhat a felkészülésbe. A válogatott többi tagjáról elmondta, hogy elsősorban a kötelező gyakorlatokban kell fejlődniük ahhoz, hogy az élmezőnybe kerülhessenek, kűrjük és annak nehézsége megfelelő szintű.

Kiemelte, hogy minden résztvevő hozzáállásával elégedett volt, így mindenkivel szeretné folytatni a munkát különböző gyakorisággal a világversenyekig.

Azt, hogy mikor kezdődhetnek majd el a versenyek, még nem tudjuk, de sajnos nincs könnyű helyzetben ez a sok gyerekkel dolgozó szakág. Zárt kapuk mögött, kísérő szülők nélkül szinte megoldhatatlan a futószárazó edzők számára a gyerekek koordinálása a versenynap folyamán, és persze a járványügyi előírásokat is nehéz betartani az egymást hónapok óta nem látó barátnők között. Így a start még biztosan várat magára, reméljük, a nyár ismét hoz majd enyhülést és versenyeket számunkra.

MMG Gazdahang

Hetente jelentkezik az MMG Gazdahang podcast adása, a legfontosabb hírekkel, izgalmas beszélgetésekkel és érdekességekkel a nagyvilágból. Hallgatni arany! Kattintson a lejátszóra és hallgassa meg a többi között interjúnkat az Borbély Tamással, Az Év Bortermelőjével, vagy nézze meg az MMG Direkt adását youtube csatornánkon.

MMG Direkt

Elindult a Magyar Mezőgazdaság új műsora, az MMG Direkt. Ezen a héten Viniczai Sándor, a Borászati Füzetek felelős szerkesztője beszélget Borbély Tamással, Az Év Bortermelőjével, a Borbély Családi Pincészet fiatal szakemberével és Nagy Ticiánával, a MATE szőlész-borász mérnök szakos hallgatójával. A fő téma a generációváltás, illetve beszélgettek a Badacsonyi borvidék sajátosságairól és a fogyasztásai szokások átalakulásáról is. A teljes adást holnap, 2021.04.14-én nézheti meg a youtube csatornánkon.

De már most bepillanthat a beszélgetésbe – MMG Direkt röviden:

youtube://v/AMeQzt4Y2Co

 

Forrás: Pegazus