Back to top

Nem kell a műanyag - tészta és rizs újratöltő állomást tesztel az Aldi

Az áruházlánc új rendszert tesztel a műanyag hulladék csökkentésére azzal, hogy csomagolásmentes tészta- és rizstermékek értékesítésébe kezd, mely a kimért zöldség és gyümölcs árusítás folyamatához hasonlóan működik.

A rendszer bevezetésének tesztelése a Angliában, Ulverston város egyik boltjában kezdődött, ahol a basmati rizst, a barna rizst, a penne tésztát és a teljes kiőrlésű fusilikat csomagolásmentes kiszerelésben kezdték értékesíteni egy úgynevezett „Rizs és Tészta Újratöltő Állomáson”.

A termékeket tömeg szerint, kimérve árulják – akárcsak a zöldségeket és gyümölcsöket – az utántöltő állomáson.

A vásárlás lépései roppant egyszerűek:

  • Vegyünk egy zacskót
  • Töltsük meg a kiválasztott tésztával vagy rizzsel
  • Mérjük le
  • Fizessük ki

Az újratöltő állomáson az áruház ingyenes barna papírzacskókat is biztosít a vásárlók számára, melyek újrahasznosíthatók és fenntartható tanúsítvánnyal ellátott anyagokból készültek. Ezek a tészták és rizsek az első csomagolás nélküli termékek, amelyeknek az értékesítését tesztelte az Aldi, a pozitív visszajelzéseket követően pedig további áruházban is hasonló kezdeményezéseket kíván bevezetni.

Az újratöltő állomás bevezetésével több mint 21 millió műanyag csomagolás használatát tudná mellőzni az áruházlánc, amely évente körülbelül 130 tonnányi hulladéknak felel meg.

Az Aldi műanyag- és csomagolási igazgatója, Richard Gorman közölte, hogy „ulvertoni áruházunk vásárlói továbbra is ugyanazokat a kiváló minőségű termékeket vásárolhatják meg, amelyeket már jól ismernek és szeretnek, de eközben csökkentik a műanyag csomagolás használatát is. Folyamatosan új módszereket keresünk a műanyag hulladék csökkentésére és a csomagolások minimalizálására, mert a vásárlóink egyre inkább tudatában vannak a környezetvédelem fontosságának.”

 

 

„Reméljük, hogy a helyi ügyfeleinktől pozitív visszajelzéseket kapunk, hogy a későbbiekben folytathassuk az újratölthető termékekről szóló tervekeinket” – tette hozzá Richard Gorman.

A tesztelés alatt álló rendszer az Aldi 2020-as kötelezettségvállalásának része, miszerint 2025-ig felére csökkenti az általa használt műanyag csomagolások mennyiségét, eltávolítva ezzel 74 000 tonnányi műanyag csomagolást.

Az Aldi 2019. január óta szén-dioxid-semlegesnek vallotta magát, és folyamatosan azon dolgozik, hogy 2022-re az összes sajátmárkás terméke újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható csomagolásban értékesítse. További céljai között szerepel az is, hogy kiterjessze ezt a csomagolási módszert az összes márkás termékére 2025-ig.

Forrás: 
independent.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mit játszik az Ökocsiga?

Egy természetszerető óvónő és egy fáért rajongó, ügyes kezű ezermester találkozásából és színes ötleteikből született az Ökocsiga játszóház. A fantáziadús családi vállalkozást legegyszerűbben talán természet-, gyerek- és állatbarát tevékenységként lehetne bemutatni.

Hogy visszaálljon az eredeti állapot

A Peszéri-erdő a Duna-Tisza köze fajokban leggazdagabb erdeje, kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület.

Ahol hisznek a boldog állattartásban

Lassúság. Lelassulás. Lassítás. Mindenkinek mást jelentenek e szavak. Van, aki egyfajta figyelmeztetésnek, jelnek tekinti az élettől, hogy ideje visszavenni tempót, és a folytonos sietség, kapkodás, a munkák, a tárgyak, az élmények halmozása helyett megélni a mindennapok apró örömeit. Akár az állattartásban is.

Galgahévíz még kitart

Bármennyire is szeretnék feléleszteni a kistermelői piacokat, nem látni, hogy újra sikerülne visszaterelni a fogyasztókat. Pedig igazi nyerő helyzet lenne mind a vásárlók, mind a gazdák számára. Mészáros Vendel, sok galgahévízihez hasonlóan mezőgazdasági termelésből él. A víz, a munkaerő és a piac hármasában fogalmazta meg azokat a gondolatokat, amelyek ma a kistermelőket foglalkoztatják.

Enyhítették a Fejér megyei húshamisítókra kiszabott elsőfokú ítéletet

Másodfokon enyhítette a bíróság a Fejér megyei húshamisítókra kiszabott elsőfokú ítéletet - közölte a Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Ma van a növények világnapja

Az Alexandrák és Erikek mellett ma a növények is ünnepelnek – remélhetőleg… Május 18 a növények nemzetközi világnapja.

Hat százalékkal nőtt a Corteva árbevétele

Erős eredményekről számol be a Corteva 2021-es első negyedévi jelentése. Az egész évre nézve magasabb nettó értékesítést vár a globális mezőgazdasági vállalat.

Hollandiában van a legtöbb vegetáriánus Európában

Egyre népszerűbbek a húspótló készítmények világszerte, egy kutatás szerint a hollandok fogyasztják a legtöbb húspótlót Európában.

Lendületet adhat a kereskedelemnek a pünkösd

A hosszú hétvégék, ünnepek előtt általában megélénkül a forgalom az üzletekben, de az idei pünkösdi forgalmat főként az erősítheti, hogy április 7-e óta lépcsőzetesen enyhülnek a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.

Tisztítsuk Meg az Országot Program a somogyi erdőben

A SEFAG Zrt. tevékenysége során folyamatosan a somogyi erdő megtisztításáért munkálkodik. Az általa kezelt állami erdőterületeken éves szinten összességében több száz köbméter illegálisan elhelyezett szeméttől szabadítja meg az erdőt.