Hírek

Májustól megkezdődik a nyitás a Mecsekerdő létesítményeiben

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a 194/2021. (IV. 26.) Kormányrendelet értelmében a Mecsekerdő Zrt. az alábbiak szerint indítja újra közjóléti és turisztikai szolgáltatásait.

Az Almamelléki Állami Erdei Vasút május 1-jétől menetrendszerűen közlekedik hétvégén és ünnepnapokon, a tömegközlekedésre vonatkozó szabályoknak megfelelően a maszk használata kötelező.

Az állomásépületben található kiállítás kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, és a velük érkező kiskorúak számára látogatható.

A Mecsextrém Park május 1-jén nyit, szombat-vasárnapi nyitva tartással. A Parkba kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be, 18 év alattiak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében. Zárt térben (pl. pénztár, beltéri játszótér) és a kalandpark munkatársaival való kontaktus során javasolt a maszkhasználat.

Az erdei szálláshelyek május 1-jétől fogadják a vendégeket előzetes bejelentkezés alapján, a szálláshelyeket a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, és a velük érkező kiskorúak vehetik igénybe.

A Mecsekerdő erdei iskolái május 3-tól fogadják a témanapos oktatásra érkező alsós csoportokat, előzetes egyeztetés alapján.

A betartandó járványügyi szabályokról a Mecsekerdő Zrt. és a Mecsextrém Park honlapján (mecsekerdo.hu és mecsextrem.hu) valamint facebook oldalán (facebook.com/mecsekerdo és facebook.com/mecsextrem) lehet részletesen tájékozódni.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.