Back to top

Magyarországra került a 300 ezredik SULKY műtrágyaszóró

Az AXIÁL Kft. forgalmazhatta a SULKY 300 ezredik műtrágyaszóróját. Az XT 130 ECONOV-ot Umenhoffer Péter marketingigazgató adta át Bodorics Pálnak, a Répcevölgye 2001 Kft. ügyvezető igazgatójának.

A chernelházadamonyai telephelyen megtartott házi ünnepségen jelen volt az AXIÁL gépüzletág-igazgatója, Hetyei Bernát és területi képviselője, Varga Tamás is. Julien Burel, a SULKY-BUREL csoport elnöke a hagyományos kék helyett feketére festett, ezüst feliratú jubileumi gép útnak indításakor nyilatkozatban köszönte meg a bizalmat.

Az eseményen kiállították az új gép elődjét is, a szintén SULKY DPA XLT műtrágyaszórót. Ez a gép 15 szezonban állt helyt az 1800 hektáros gazdaságban
Fotó: Makrai Tamás

Umenhoffer Péter marketingigazgató az átadáson elmondta, a gyártó cég 1936-ban kis családi vállalkozásként indult, ekkor alkották meg az első, állat által vontatott vetőgépet, majd 1949-ben az első műtrágyaszórót.

Az idén harmincéves AXIÁL Kft. 25 esztendeje kezdte meg – magyarországi kizárólagos forgalmazóként – velük az együttműködést.

A kapcsolat és a SULKY sikere a műtrágyaszórók piacán azóta is töretlen, a hazai vásárlók is elégedettek vele.

Hetyei Bernát gépüzletág-igazgató hozzátette: ebben az is benne van, hogy a SULKY folyamatosan fejleszti a termékeit, és ennek során kifejezetten figyelembe veszi a magyar gazdák igényeit is. Mivel hazai viszonylatban egy-egy gép kihasználtsága sokkal nagyobb a nyugat-európainál, a tesztelésbe is szívesen bevonják őket.

Fotó: Makrai Tamás

Tehát a magyar felhasználók tapasztalatai is benne vannak ezekben a gépekben – hangsúlyozta.

Varga Tamás területi képviselő arra mutatott rá, hogy SULKY-nak sok olyan újítása, szabadalma van, amelyet csak ő alkalmaz a piacon. Mivel csak műtrágyaszórót és vetőgépeket gyárt, ezekre koncentrálódhat minden fejlesztői figyelem.

A jubileumi gépről elmondta: 9500 literes tartályának köszönhetően hatalmas mennyiséget tud kijuttatni egyszerre, a körülményektől függően elérheti a 250 ha/nap teljesítményt is.

GPS alapján képes a 12-től 44 méterig terjedő szórásszélességét szakaszolni, saját maga állítja le a működést a tábla végén, majd indítja újra.

Bodorics Pál azt várja a nagyobb teljesítményű, nagyobb szállítási kapacitású új gépétől, hogy az utóbbi évekre jellemző hektikus időjárási körülmények között jobban ki tudják használni azokat a rövid időszakokat, amikor elvégezhetők a mezőgazdasági munkák. „Bízom benne, hogy ennek is lesz 15 éve, mint a réginek!” – tette hozzá.

Umenhoffer Péter (AXIÁL Kft.), Bodorics Anett (Répcevölgye 2001 Kft.), Bodoricsné Dann Piroska (Répcevölgye 2001 Kft.), Bodorics Pál (Répcevölgye 2001 Kft.), Bodorics Balázs (Répcevölgye 2001 Kft.), Hetyei Bernát (AXIÁL Kft.) és Varga Tamás (AXIÁL Kft.)
Fotó: Makrai Tamás

Julien Burel, a SULKY-BUREL csoport elnöke a jubileum alkalmából küldött levelében arról írt, hogy nagyapja, Fabien Burel, aki fiatal kovácsként elkészítette az első vetőgépet, büszke lenne, ha látná a technológiai fejlődést, a rengeteg precíziós, elektronikus és digitális fejlesztést, a 300 ezredik műtrágyaszóró megjelenését. „Köszönjük a bizalmat!” – írta.

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Lúdágazati körkép - Csökkenő kereslet és termelés

A hazai víziszárnyas-ágazat folyamatosan a talpon maradásért küzd. A termelékenységet befolyásolta a madárinfluenza-járvány, emellett a koronavírus-világjárványhoz kapcsolódó korlátozások is visszavetették a lúdágazat termelését.

Milyenek lesznek a jövő traktorai?

A mezőgazdasági traktorok fejlesztési irányának prizmáján áttekintve azt kell mondani, hogy a jövő traktorai teljesen mások lesznek mint a maiak, de vajon milyenek?

A fákon maradt a citrom

Rengeteg citrom romlott meg az ausztrál gazdáknál, mert nem találtak elég szedőt, ráadásul a szupermarketek is kevesebb gyümölcsöt kértek.

Növénykínzás: ilyen is van…

Nem csak ízlés dolga, ha befestett levelű növényt, vagy olyan kaktuszt veszünk, amire mű-, vagy szárazvirágot ragasztottak. Azért árusítanak csak ilyen giccseket, mert van aki megveszi. Az ízléstelenség mellett ez azonban egy élőlény kínzása is egyben...

Ipari drónokkal foglalkozó cégbe száll be az MIB Invest Group

Új tulajdonossal bővült az ABZ Drone (Agrobot Kft). A Szekeres István által tulajdonolt MIB Invest Group jelentős részesedést vásárolt az ipari drónok, drónszoftverek kereskedelmével, szakszervizzel és drónpilótaképző tanfolyamokkal foglalkozó cégben.

A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már most is alkalmazható

A jövő évi adótörvény több kedvező szabálya már alkalmazható, június 10-től ugyanis többféle jövedelem vált adómentessé, és megnőtt az egyetemet támogató cégek adókedvezménye is. Az energiaellátók már az idei évre alkalmazhatják a kedvező veszteség elszámolási szabályokat, és már az idén fehéredhet a kriptopiac is - tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t.

Az emberek keresik a szépet

Az emberek a vírus miatt kialakult nehéz helyzetben sem veszítették el szépérzéküket, ami abban is megnyilvánul, hogy sok virágot ültetnek. A régi és az új fajtákat egyaránt keresik, mert örömüket lelik a kiskerti munkában és az eredményében. Parragi Péter és felesége, Parragi Edina a család nevét viselő kertészet alapítói fogalmaztak ekként.

Új támogatás nyílik az agráripari technológiai fejlesztések érdekében

A Budapest Bank Budapest Business Live sorozatának online konferenciáját június 8-án tartották, ahol ismertették azokat a támogatásokat, amelyek az agrárium modernizációjának és nemzetközi versenyképességének növelését célozzák. Kiemelendő a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása, ami új lehetőséget ad a legmodernebb agráripari technológiák fejlesztésére.

Kína húsimportja csökkent a tavalyi évhez képest

Kína májusban 789 000 tonna húst importált, 3,3%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban - derült ki a vámhatóság hétfőn közzétett adataiból, miután a sertéshús hazai árának zuhanása csökkentette az import iránti keresletet.

Az egyetlen megoldás az elöregedő agráriumra

Az agrárium területén működő gazdaságok zömét idősebb korosztály irányítja. Ugyanakkor a felgyorsult digitális világ a mezőgazdaságban is megköveteli az új trendek és a másfajta gondolkodásmód beépítését a vezetési stratégiákba.