Back to top

Sikeres kampányok a pandémia idején: aranyat és ezüstöt is elhozott a Magyar Termék a 2020-as promócióversenyről

A Magyar Termék Nonprofit Kft. két 2020-as kampánya is díjat nyert „Az év legsikeresebb promóciója 2020" pályázaton.

A Tricky Communication ügynökséggel közösen megpályázott „Magyar Termék Felfedező promóciót” aranyéremmel, a KNK PR&Média ügynökséggel közösen benyújtott „Vedd a hazait! Védd a hazait!” pályázatot pedig ezüstéremmel díjazták a szakmai zsűri döntése alapján és a fókuszcsoportos kutatás elbírálása után.

Fotó: Magyar Termék

A Felfedező promóció egyik fontos pozitívuma volt, hogy a vállalkozások alacsony belépési küszöb mellett csatlakozhattak az ország különböző nevezetességeit és kulturális látnivalóit bemutató, értékes nyereményeket kínáló játékhoz. A résztvevők szerették a kaparós sorsjegyekkel és izgalmas, dinamikus weboldallal dolgozó kampányt, amely sikerrel szólította meg a fiatalabbakat is. Ráadásul a kódfeltöltés után mindenki azonnal megtudta, nyert-e valamit az értékes nyereménypiramisból.

Aki nem, az is érdekes információkat olvashatott egy-egy megyénkről, így a program edukatív jellege is erős volt.

A vásárlásnövelés mellett a védjegy-kategóriák és az azokat használó termékek bemutatása is fontos célja volt a kampánynak. A tavasztól idén januárig összesen 34 héten át tartó játékban 16 cég és több mint 28 ezer játékos vett részt, 106 ezernél is több kódfeltöltést elérve. A vásárlók minden megye lekaparásával növelték nyerési esélyüket, már egy játék tárgynyereményt érhetett, a főnyeremény pedig egymillió forint volt. Fontos volt a gamification jelleg, a mobilra történt optimalizálás, a nyertesekkel történő hatékony kapcsolatfelvétel és az erős retargeting hirdetések is.

Fotó: Magyar Termék

A „Vedd a hazait! Védd a hazait” kampányt értékelő szakemberek kiemelték a megállókban elhelyezett citylight plakátokra húzott maszkok figyelemfelkeltő mivoltát és az ötletes szlogent. Az időzítés is remekül sikerült, a pozitív fogadtatáshoz pedig minden bizonnyal hozzájárult az is, hogy a hazai gazdaság támogatása már egy széleskörűen elfogadott nézet, a védjegyes termékekhez az emberek a magasabb minőséget társítják.

A pandémia sújtotta márciusban elindított kampánnyal a hazai termékek gyártóit összefogó nonprofit szervezet ugyanis kifejezetten a járványhelyzet miatti gazdasági nehézségekre reflektált.

Azt az üzenetet, hogy munkahelyeket védhetünk meg hazai áruk vásárlásával, sikerrel adta át a kampány, melyhez több mint 100 gyártó, magánszemélyek ezrei és üzletláncok is csatlakoztak. A védjegyeket harminc új cég kezdte használni, a megjelenések pedig 200 milliós médiaértéket értek el.

Forrás: 
Magyar Termék

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Lúdágazati körkép - Csökkenő kereslet és termelés

A hazai víziszárnyas-ágazat folyamatosan a talpon maradásért küzd. A termelékenységet befolyásolta a madárinfluenza-járvány, emellett a koronavírus-világjárványhoz kapcsolódó korlátozások is visszavetették a lúdágazat termelését.

Gyomnövényből levélcsipsz...

Gyom is, méhlegelő is, emellett ehető vadzöldség... A selyemkórót gyakorlatilag mindenki ismeri, legalább látásból vagy a vele való küzdelem miatt. A legtöbben mégis valószínűleg csak felületesen ismerik, és éppen ezért csak a gyomot látják benne, pedig a tányérunkra is kerülhet, mint különleges ínyencség.

A fákon maradt a citrom

Rengeteg citrom romlott meg az ausztrál gazdáknál, mert nem találtak elég szedőt, ráadásul a szupermarketek is kevesebb gyümölcsöt kértek.

Növénykínzás: ilyen is van…

Nem csak ízlés dolga, ha befestett levelű növényt, vagy olyan kaktuszt veszünk, amire mű-, vagy szárazvirágot ragasztottak. Azért árusítanak csak ilyen giccseket, mert van aki megveszi. Az ízléstelenség mellett ez azonban egy élőlény kínzása is egyben...

Ipari drónokkal foglalkozó cégbe száll be az MIB Invest Group

Új tulajdonossal bővült az ABZ Drone (Agrobot Kft). A Szekeres István által tulajdonolt MIB Invest Group jelentős részesedést vásárolt az ipari drónok, drónszoftverek kereskedelmével, szakszervizzel és drónpilótaképző tanfolyamokkal foglalkozó cégben.

Támogatás elismert minőségrendszerek promóciós tevékenységéhez

Megjelent a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című pályázati felhívás. A pályázat fő célja, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében. Az első benyújtási szakasz 2021. július 9-étől 2021. augusztus 9-éig tart.

Július közepén kerülhet magyar dinnye a piacra

Kedvező időjárás esetén július közepén kerülhet a magyar dinnye a piacokra - nyilatkozta a Magyar Dinnyetermesztők Egyesülete elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Az emberek keresik a szépet

Az emberek a vírus miatt kialakult nehéz helyzetben sem veszítették el szépérzéküket, ami abban is megnyilvánul, hogy sok virágot ültetnek. A régi és az új fajtákat egyaránt keresik, mert örömüket lelik a kiskerti munkában és az eredményében. Parragi Péter és felesége, Parragi Edina a család nevét viselő kertészet alapítói fogalmaztak ekként.

Mozzarella mínusz tehén

A New Culture nevű startup a feljövőben lévő tehén nélküli tejiparban tevékenykedik. Olyan mikrobákat állítanak elő, amelyek tejfehérjét állítanak elő „tehenek bevonása” nélkül. Céjaik közt szerepel, hogy 2023 végére tehén nélküli mozzarellát dobjanak piacra.

Egyetemi innováció kerül a boltok polcaira

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) fiatal kutatóit és munkáikat bemutató sorozatunkban ezúttal egy új terméket üdvözölhetünk. Gyártása során teljesen új formát öltenek a felhasznált növényi alapanyagok, növelve a termék eltarthatóságát és egyszerűsítve a konyhai felhasználását. Az úgynevezett SalaDmi létrehozásában nagy szerepe van Csurka Tamás doktorandusznak.