Back to top

Luxus "ebéd" ebeknek - A Hilton szállodalánc különleges fogásokat kínál kutyáknak

A Hilton 32 állatbarát szállodájában május 17-től lesz elérhető a Bone Appétit kutyamenü a vendégek és kedvenceik számára az Egyesült Királyságban és Írországban.

A Covid-19 világjárvány idején sokan elszigetelésre kerültek, és háziállataiknak köszönhetik, hogy a bezártság alatt sikerült megőrizniük épelméjűségüket.

Ebből kifolyólag a Hilton szállodalánc úgy döntött, hogy egy finom vacsorával szeretné megjutalmazni ezeket a szőrös, négylábú társakat.

Az Egyesült Királyságban és Írországban a Hilton 32 állatbarát szállodája május 17-től teszi elérhetővé a szállodalánc új, gondosan összeállított kutyáknak szóló menüjét, a Bone Appétit-et– írja a sajtóközlemény.

A menü négy fogást kínál négylábú barátaink számára:

  • Beef Doguignon: Lassan főtt marhaszegy burgonyapürével, sárgarépával, zöldbabbal, csemegekukoricával, lóbabbal, gluténmentes mártással tálalva.
  • Mutt Roast: Sütőben sült gluténmentes paradicsomos tészta, érett cheddar sajttal.
  • Earl Greyhound: Levendula, rózsaszirmok, hársfavirág és narancsvirág nyugtató keveréke.
  • Tailwagger Creek: Alkoholmentes bor bodzavirággal, csalánnal, ginzenggel, hársfavirággal és fekete sárgarépával átitatott bor.

A Hilton szállodalánc elmondása szerint a menüt állatorvosi táplálkozási szakértőkkel közösen dolgozták ki, és a DogFriendly hagyta jóvá, amely segít a kutyatulajdonosoknak állatbarát szállodákat és éttermeket találni az Egyesült Királyságban.

A szállodalánc új menüjét úgy népszerűsítette, mint egy remek lehetőséget arra, hogy megköszönjék a kutyatulajdonosok a háziállataiknak, hogy segítettek nekik a világjárvány okozta nehéz időszak átvészelésében.

A szálloda egy olyan kutatására hivatkozott, amely szerint a brit állattartók 82%-a vallotta be, hogy kutyája olyan értékes és támogató társa volt az elmúlt évben, mint a család és a közeli barátok.

Julie Baker, a Hilton UK & Ireland alelnöke az új menüt egy olyan módszernek nevezte, amellyel a háziállat-tulajdonosok különleges jutalmat adhatnak szőrös családtagjaiknak a pandémia után. Barek hozzátette, hogy azt tervezi, hogy a 7 éves borderterrierjét, Muttley-t hamarosan egy Mutt Roast-ra hívja meg.

Forrás: 
cnn.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Egyetemi innováció kerül a boltok polcaira

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) fiatal kutatóit és munkáikat bemutató sorozatunkban ezúttal egy új terméket üdvözölhetünk. Gyártása során teljesen új formát öltenek a felhasznált növényi alapanyagok, növelve a termék eltarthatóságát és egyszerűsítve a konyhai felhasználását. Az úgynevezett SalaDmi létrehozásában nagy szerepe van Csurka Tamás doktorandusznak.

Új támogatás nyílik az agráripari technológiai fejlesztések érdekében

A Budapest Bank Budapest Business Live sorozatának online konferenciáját június 8-án tartották, ahol ismertették azokat a támogatásokat, amelyek az agrárium modernizációjának és nemzetközi versenyképességének növelését célozzák. Kiemelendő a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása, ami új lehetőséget ad a legmodernebb agráripari technológiák fejlesztésére.

Kína húsimportja csökkent a tavalyi évhez képest

Kína májusban 789 000 tonna húst importált, 3,3%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban - derült ki a vámhatóság hétfőn közzétett adataiból, miután a sertéshús hazai árának zuhanása csökkentette az import iránti keresletet.

Itt a kánikula! - Óvjuk a borjakat a kiszáradástól

A nyár berobbanásával a hőstressz egyre jobban érzékelteti hatását a szarvasmarha állományokban, a tehenek hűtése komoly odafigyelést igényel. A hőmérséklet emelkedésével azonban nem csak a tejelő, illetve szárazon álló állatok igénylik az extra gondoskodást, a borajkat is óvni kell a melegtől, mert a tomboló nyári forróságban hajlamosabbak a kiszáradásra.

Július 14-én újra megnyílik az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás

Az Agrárminisztérium újranyitja az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása”című pályázati kiírást – közölte Nagy István tárcavezető. Az újranyitást a 2020 őszén pályázható felhívás óriási sikere indokolja, így ismét lehetőség lesz az állattartók számára nagyobb léptékű beruházások megvalósítására. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 14-től lesz ismét lehetőség.

Bőkezű juhtenyésztés

Az ágazatról viszonylag kevés jó szót lehet hallani manapság. Általában véve csökken a faj egyedszáma, aminek az okaként mindig azt fogalmazzák meg, hogy nálunk nem éri meg juhval foglalkozni. Pedig sokkal többet exportálhatnánk, mint amennyit ma kiviszünk az országból, és mostanában az ára is elfogadhatónak tűnik.

Mindent a falvakért!

Annak ellenére, hogy úgy tűnik, a koronavírus-járvány miatt idén elmarad Szerbiában a népszámlálás, és emiatt az elemzésekben csak a 2011-es összeírás adataira tudunk támaszkodni, mind többen mondják ki hangosan a nyugat-balkáni országban, hogy sürgősen tenni kell valamit, mert a helyzet tarthatatlan. Az utolsó népszámlálás adatai szerint 10 év alatt 5 százalékkal csökkent az ország népessége.

A koronavírus hatására az e-kereskedelem átveheti az uralmat 2030-ra

2030-ra az e-kereskedelem a teljes kiskereskedelmi forgalom 31-40%-át, a nem élelmiszeripari eladásoknak pedig több mint a felét teszi majd ki - derült ki egy svéd tanulmányból.

Petőfiszállás: a mi falunk, a mi jövőnk

Hogyan birkóztak meg a járvánnyal a Duna-Tisza közi települések és vállalkozások? Milyen fejlesztésekben reménykednek és milyen új kihívásoknak igyekeznek megfelelni? E kérdésekre keresett választ Petőfiszállásra és Kiskunfélegyházára látogató tudósítónk.

Ha a teheneket megkérdezzük, ők a robotot választják – Fejőrobotok Rétalap-Balogtagon

A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. az ország egyik legjelentősebb szarvasmarhatartással foglalkozó vállalkozása. Három telephelyen több, mint 2600 szarvasmarhát tartanak. 2017-től a Biokontroll Hungária Kft-vel együttműködve ökológiailag ellenőrzött biotejet állítanak elő. Az általuk megtermelt 27 millió kg nyers tej országosan kiemelkedő teljesítmény.