Back to top

A mennyasszony segített világra egy borjút a saját esküvőjén

A hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető esküvőn a menyasszony az 1200 dolláros ruhájában sárba bukott, az esküvői fogadáson pedig 100 vendég előtt megszületett egy borjú.

Egy ausztrál házaspár esküvőjét megzavarta egy tehén azzal, hogy a 100 fős, zsúfolásig megtelt fogadás alatt megellette üszőborját. A 32 éves Jessa Laws és mostani férje, a 38 éves Ben április 24-én, szombaton házasodtak össze a Victoria állambeli Portland melletti Gorae-ban lévő farmjukon. Jessa bevallotta, hogy az esküvői ruhája ugyan tönkrement, de ezt jelentéktelennek tartotta az újszülött borjú okozta izgalomhoz képest. „Számítottunk rá, hogy megérkezik a borjú, mivel már néhány napja késett az ellés, de így szerencsére pár vendégünk segített rajta tartani a szemét egész nap” – közölte.

A borjú este 7 órakor jött a világra a fogadás alatt, több vendég szeme láttára, nem sokkal az utolsó esküvői beszéd után.

A felejthetetlen élmény sokkolta a vendégeket, de Jessa szerint már megszokták, hogy a Jacot Drama nevű tehén kellemetlen időpontokban felfordulást okoz. „Korábban azzal viccelődtünk, hogy biztosan az esküvőnk napján fog elleni, ráadásul aznap este jött egy barátom, és közölte, hogy két lába már látszik is a borjúnak” – mondta.

Jessa elmondása szerint körülbelül hét tejtermelő segített, és biztosították róla, hogy minden rendben van a borjúval. „Nehéz ellés volt, mert a borjú hatalmas volt” – közölte. Férje, Ben ekkor éppen bent volt a házban, amikor egy barátja elújságolta a hírt. „Csak nevettem és azt kérdeztem: Jessa a sárban van, ugye?” – mondta Ben, aki nem is számított másra. A farm új jövevénye később a Destiny (Végzet) nevet kapta.

Jessa elmondta, hogy a tehenek jelentik az „alapját” Ben és az ő kapcsolatának, mivel három évvel ezelőtt egy kocsmában találkoztak először, ahol a tehenekről beszélgettek.

„A szertartás után, amikor a vendégeink konfettit szórtak, a választott daluk a „Cows Around” volt Corb Lundtól, amit nagyon találónak tartottunk” – mesélte.

Illusztráció

Jessa ugyan reméli, hogy a vegytisztító eredeti állapotában vissza tudja adni az 1200 dolláros esküvői ruháját, de nem aggódik túlságosan. „Az emlékek sokkal többet érnek, mint egy esküvői ruha, az egészséges borjú pedig teljesen megérte, hogy sáros legyen a hófehér ruhaköltemény” – mondta.

„Minden bizonnyal ez egy olyan esküvő volt, amiről az emberek még sokáig fognak beszélni.”

Forrás: 
www.dailymail.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Lúdágazati körkép - Csökkenő kereslet és termelés

A hazai víziszárnyas-ágazat folyamatosan a talpon maradásért küzd. A termelékenységet befolyásolta a madárinfluenza-járvány, emellett a koronavírus-világjárványhoz kapcsolódó korlátozások is visszavetették a lúdágazat termelését.

Biomarha. Majdnem…

Natura 2000-es területen olyan szigorú feltételek betartása mellett lehet csak gazdálkodni, ahol gyakorlatilag elképzelhetetlen a biogazdálkodáson kívül mást folytatni.

Kína húsimportja csökkent a tavalyi évhez képest

Kína májusban 789 000 tonna húst importált, 3,3%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban - derült ki a vámhatóság hétfőn közzétett adataiból, miután a sertéshús hazai árának zuhanása csökkentette az import iránti keresletet.

Itt a kánikula! - Óvjuk a borjakat a kiszáradástól

A nyár berobbanásával a hőstressz egyre jobban érzékelteti hatását a szarvasmarha állományokban, a tehenek hűtése komoly odafigyelést igényel. A hőmérséklet emelkedésével azonban nem csak a tejelő, illetve szárazon álló állatok igénylik az extra gondoskodást, a borajkat is óvni kell a melegtől, mert a tomboló nyári forróságban hajlamosabbak a kiszáradásra.

Július 14-én újra megnyílik az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás

Az Agrárminisztérium újranyitja az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása”című pályázati kiírást – közölte Nagy István tárcavezető. Az újranyitást a 2020 őszén pályázható felhívás óriási sikere indokolja, így ismét lehetőség lesz az állattartók számára nagyobb léptékű beruházások megvalósítására. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 14-től lesz ismét lehetőség.

Bőkezű juhtenyésztés

Az ágazatról viszonylag kevés jó szót lehet hallani manapság. Általában véve csökken a faj egyedszáma, aminek az okaként mindig azt fogalmazzák meg, hogy nálunk nem éri meg juhval foglalkozni. Pedig sokkal többet exportálhatnánk, mint amennyit ma kiviszünk az országból, és mostanában az ára is elfogadhatónak tűnik.

Mindent a falvakért!

Annak ellenére, hogy úgy tűnik, a koronavírus-járvány miatt idén elmarad Szerbiában a népszámlálás, és emiatt az elemzésekben csak a 2011-es összeírás adataira tudunk támaszkodni, mind többen mondják ki hangosan a nyugat-balkáni országban, hogy sürgősen tenni kell valamit, mert a helyzet tarthatatlan. Az utolsó népszámlálás adatai szerint 10 év alatt 5 százalékkal csökkent az ország népessége.

Petőfiszállás: a mi falunk, a mi jövőnk

Hogyan birkóztak meg a járvánnyal a Duna-Tisza közi települések és vállalkozások? Milyen fejlesztésekben reménykednek és milyen új kihívásoknak igyekeznek megfelelni? E kérdésekre keresett választ Petőfiszállásra és Kiskunfélegyházára látogató tudósítónk.

Ha a teheneket megkérdezzük, ők a robotot választják – Fejőrobotok Rétalap-Balogtagon

A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. az ország egyik legjelentősebb szarvasmarhatartással foglalkozó vállalkozása. Három telephelyen több, mint 2600 szarvasmarhát tartanak. 2017-től a Biokontroll Hungária Kft-vel együttműködve ökológiailag ellenőrzött biotejet állítanak elő. Az általuk megtermelt 27 millió kg nyers tej országosan kiemelkedő teljesítmény.

Fenntartható méhegészségügyi jó gyakorlat 9.

Elkészült egy érdekes tanulmány az Európai Unió Horizon 2020 elnevezésű kutatás és fejlesztés programjából támogatva, mely a fenntartható méhegészségügyi jó gyakorlatról szól. 5 ország 6 egyeteme vett részt a munkában, melyet most közreadunk.