Back to top

London nyaralni hívja a briteket

A koronavírus-járvány átírja a turizmust. A kozmopolita világváros, London most a belföldi turizmusra épít. A "Let's Do London" elnevezésű kampányra 6 millió fontot költenek.

"Let's Do London" a neve annak a kampánynak, amelynek célja London népszerűsítése a belföldi utazók körében. A projekt nemcsak reklámtevékenységeket, hanem rendezvények szervezését is magában foglalja. Új művészeti installációk jelennek meg a városban, továbbá kulturális eseményekre, kiállításokra, színházi és sporteseményekre is sor kerül.

A projekthez neves londoni múzeumok, galériák és más turisztikai látványosságok, továbbá művészek, híres séfek és mindenekelőtt a városi hatóságok is csatlakoztak.

Közös céljuk, hogy minél több belföldi turistát vonzzanak, de a londoniakat is arra ösztönzik, hogy jöjjenek és élvezzék a kínálkozó látnivalókat.

Az elkövetkező hetekben London nyitott galériává válik, ahol a művészek bemutatják alkotásaikat. A gyermekes családok számára is bőséges lesz a kínálat: a Victoria és Albert Múzeumban az "Alice Csodaországban", a Természettudományi Múzeumban pedig a "Fantasztikus állatok és megfigyelésük" című film szereplőit mutatják be.

A sport szerelmeseinek jó hír, hogy idén London ad otthont az UEFA nyolc mérkőzésének, valamint egy tenisz- és egy krikett bajnokságnak. Ősszel pedig nagy fesztiválok lesznek, köztük a Londoni Divathét és a Filmfesztivál. A musicalek szerelmesei ismét elmehetnek a West Endre, hogy olyan produkciókat nézzenek meg, mint a "Vissza a jövőbe", a "Hamupipőke" és a Disney "Jéghegy"-ét.

A város 6 millió fontot ad a belföldi turizmus ösztönző kampány támogatására, további 1 millió fontot jelent a szolgáltatók hozzájárulása.

A promóció a médiában és az interneten keresztül is zajlik.

A város készül a látogatók biztonságos fogadására: a hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy kövessék az irányelveket, tartsanak társadalmi távolságot, használjanak fertőtlenítőszereket, és zárt helyeken fedjék el szájukat és orrukat.

A külföldi utazási korlátozások valószínűleg idén is érvényben maradnak, így londoniaknak és az Egyesült Királyság lakosainak egyedülálló lehetőségük nyílik arra, hogy tömegek nélkül élvezzék a város kínálatát.

"Ezzel olyan világhírű intézményeket támogatunk, amelyek újra nyitnak, és amelyeknek minden eddiginél nagyobb szükségük van a segítségre" - mondta Sadiq Khan, London polgármestere.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Támogatás elismert minőségrendszerek promóciós tevékenységéhez

Megjelent a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című pályázati felhívás. A pályázat fő célja, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében. Az első benyújtási szakasz 2021. július 9-étől 2021. augusztus 9-éig tart.

Öntözni márpedig szükséges

A kiterjedt öntözéses gazdálkodás rendkívüli szervezettséget kíván – nem véletlen, hogy ez a művelési forma hívta életre az első államokat. Magyarország első öntözési közösségeit olyan területeken alakították meg, ahol már a múlt században is folyt öntözéses gazdálkodás.

Új támogatás nyílik az agráripari technológiai fejlesztések érdekében

A Budapest Bank Budapest Business Live sorozatának online konferenciáját június 8-án tartották, ahol ismertették azokat a támogatásokat, amelyek az agrárium modernizációjának és nemzetközi versenyképességének növelését célozzák. Kiemelendő a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása, ami új lehetőséget ad a legmodernebb agráripari technológiák fejlesztésére.

Megjelent az élelmiszeripari üzemek fejlesztéseit támogató felhívás

Az Agrárminisztérium a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” programja keretében 50 milliárd forint keretösszeggel meghirdette az élelmiszeripari üzemek kisléptékű fejlesztését célzó pályázatot – közölte Nagy István agrárminiszter. A felhívás alapján a támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 7-étől lesz lehetőség.

Új utakon - sorvezető nélkül

A Kalocsa Térségi Öntözési Közösségeket (KÖK) a hatodik és a hetedik sorszámmal ismerte el márciusban az Agrárminisztérium. KÖK Észak és Dél egységben működik, de két gazdasági társaságban, hogy a fenntartásra elérhető pályázati támogatásokat maximálisan ki tudják használni. Ez a legtöbb taggal rendelkező öntözési közösség Magyarországon.

Megnyílt a regisztráció a Településfásítási Program második ütemére

Folytatódik az Agrárminisztérium által indított, rendkívül sikeres Településfásítási Program. A minisztérium az egyértelműen pozitív tapasztalatok alapján további egy milliárd forintot biztosít a 10 ezer fő alatti települések számára, így 2021 őszén, valamint 2022 tavaszán újabb 24 ezer fát ültethetnek el Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjában.

Július 14-én újra megnyílik az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás

Az Agrárminisztérium újranyitja az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása”című pályázati kiírást – közölte Nagy István tárcavezető. Az újranyitást a 2020 őszén pályázható felhívás óriási sikere indokolja, így ismét lehetőség lesz az állattartók számára nagyobb léptékű beruházások megvalósítására. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 14-től lesz ismét lehetőség.

Bőkezű juhtenyésztés

Az ágazatról viszonylag kevés jó szót lehet hallani manapság. Általában véve csökken a faj egyedszáma, aminek az okaként mindig azt fogalmazzák meg, hogy nálunk nem éri meg juhval foglalkozni. Pedig sokkal többet exportálhatnánk, mint amennyit ma kiviszünk az országból, és mostanában az ára is elfogadhatónak tűnik.

Mindent a falvakért!

Annak ellenére, hogy úgy tűnik, a koronavírus-járvány miatt idén elmarad Szerbiában a népszámlálás, és emiatt az elemzésekben csak a 2011-es összeírás adataira tudunk támaszkodni, mind többen mondják ki hangosan a nyugat-balkáni országban, hogy sürgősen tenni kell valamit, mert a helyzet tarthatatlan. Az utolsó népszámlálás adatai szerint 10 év alatt 5 százalékkal csökkent az ország népessége.

A koronavírus hatására az e-kereskedelem átveheti az uralmat 2030-ra

2030-ra az e-kereskedelem a teljes kiskereskedelmi forgalom 31-40%-át, a nem élelmiszeripari eladásoknak pedig több mint a felét teszi majd ki - derült ki egy svéd tanulmányból.