Back to top

Jövőre ismét találkozhatunk Berlinben

Jövőre újra személyesen találkozhatnak a zöldség-gyümölcs ágazat szereplői a legnagyobb erre a területre szakosodott kiállításon, a Fruit Logistica 2022-n Berlinben. Mostantól lehet jelentkezni a kiállításra, egészen 2021. július 31-ig. Átlagosan 3300 kiállító és 72 ezer látogató találkozik Berlinben a kiállítás napjaiban, ezzel ez a világ legnagyobb frissáru-kiállítása.

A Fruit Logistica 2022 kiállítás jövőre, február 9-11. közt várja a látogatókat

Fotó: Messe Berlin
a világ minden részéből, áll a Messe Berlin sajtóközleményében. A szervezők előbb megkérdezték a kiállítókat, hogy személyes vagy ismét digitális formában kerüljön sor a rendezvényre, és legtöbben a hagyományos kiállítást választották. A világ jó úton halad, hogy kilábaljon a koronavírus-járványból, az oltási kampányok és a szigorú lezárások eredményre vezettek, állapították meg a szervezők. A csökkenő fertőzésszámok reményt adnak arra, hogy vendégül láthassák a világ zöldség-gyümölcs termesztőit, kereskedőit Berlinben jövő februárban.

Oltási igazolvány vagy negatív vírusteszt szükséges a részvételhez a kiállításon, de az utazáshoz és a szállodákban, éttermekben is ez a követelmény.

Természetesen a kiállításon saját higiéniai szabályok lesznek érvényben.

A Fruit Logistica a legszélesebb körben mutatja be a világ zöldség-gyümölcs termesztését, feldolgozását és kereskedelmét, amiben

a szervező Messe Berlin 150 országban dolgozó képviselői is segítenek,

hiszen rajtuk keresztül is lehet regisztrálni a rendezvényre. Átlagosan 3300 kiállító és 72 ezer látogató találkozik Berlinben a kiállítás napjaiban, hogy friss termékekkel, új technikai megoldásokkal, szállítási, tárolási, tartósítási módokkal ismerkedjen.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/fruit logistica

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Egészséges nassolnivalók az olimpiai szurkoláshoz

Javában tart a XXXII. Nyári Olimpia Tokióban, itthon is sokan figyelik a versenyeket, várják az eredményeket, és persze szurkolnak a magyar sportolóknak. A szurkolás sokunk számára elképzelhetetlen nassolás, „csipegetés” nélkül, még akkor is, ha pontosan tudjuk: ez akár egészségtelen is lehet.

„Karanténkutatás 2.0” - Élelmiszerfogyasztási szokások a Covid-19 járvány harmadik hullámában

Csaknem kétezren vettek részt a Nébih, a Debreceni Egyetem GTK Marketing és Kereskedelem Intézet, valamint a TÉT Platform Egyesület második közös reprezentatív kutatásában 2021 májusában. A felmérésből kiderült, hogyan változtak a Covid-19 járvány első és harmadik hulláma között a háztartások élelmiszervásárlási és élelmiszerfogyasztási szokásai.

Törzsültetvény régi fajtákból

Háromszázféle régi sváb alma- és körtefajtát őriznek meg a jövő nemzedékeinek a weihenstephan-triesdorfi alkalmazott tudományok egyetem (HSWT) gyümölcstermesztési kísérleti állomásán létrehozott 4000 négyzetméteres ültetvényben.

Augusztus 17-20. között Farmer-Expo Debrecenben

Több kiállító, szakmai és élményprogram várható az idei Farmer-Expón, mint amennyi 2019-ben volt. Tavaly a covid-járvány keresztbe tett a kiállításnak, mégsem maradt el, de idén minden korábbinál nagyobb területen és nagyobb látnivalókkal várja a látogatókat a debreceni kiállítás.

Uniós oltalomban részesült a Tuzséri alma és az Őrségi tökmagolaj

Az Európai Bizottság augusztus 2-i döntésével a Tuzséri alma és az Őrségi tökmagolaj elnevezés uniós oltalomban részesült. Az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként így 73-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar agrártermék földrajzi árujelzők száma: 25 élelmiszer, 38 bor és 10 szeszes ital elnevezése védett az EU területén.

Mérésekre támaszkodnak

Szőlőben ritkán beszélünk öntözésről és fagyvédelemről, ezért volt érdekes az a bemutató, amit a Mikóczy család tatai ültetvényében rendeztek. A 28 hektáros terület nagyobb részét tavaly óta öntözik, és valamilyen fagyvédelmi megoldásra is szükség lenne a területen. Az idén is csak a késői fakadás mentette meg az érzékenyebb fajtákat a tavaszi fagytól.

Hová tűntek a pincérek? – A vendéglátóipar válsága

A koronavírus-járvány, a Brexit és az iparággal szembeni negatív hozzáállás mind hozzájárult a vendéglátásban dolgozó személyzet hiányához, de ennek ellenére az éttermek igyekeznek lépést tartani a világ újbóli megnyitásával.

Súlyos tafrinafertőzés volt idén

Az idén ismereteim szerint a legnagyobb gondot az őszibarack levélfodrosodása gomba okozta, ezért az ezzel kapcsolatos ismereteket adom közre annak érdekében, hogy a következő években megelőzhessük a károkat. Az őszibarack károsítóiról a Kertészet és Szőlészet 2017. évfolyamának 17. számában írtam.

Sámsonék küzdelme a szlovák burgonyapiacon

Egy Komárom melletti kis faluban, Izsán jártunk, a Bokros-pusztán, ahol Sámson Ferenc és családja országos szinten is komoly burgonyatermesztővé nőtte ki magát. A család 400 hektáron gazdálkodik, aminek a negyedébe ültetnek burgonyát. A burgonyát csak öntözött területen termesztik, máshogy már nem is lehetne.

Kedvezett az idő a fertőzéseknek – Növényvédelmi előrejelzés 31. hét

A forró nyári időjárásba július közepe felé csapadékos időszak ékelődött, ami sokat változtatott a növényvédelmi helyzeten, és azóta is hatással van az elvégzendő teendők fontossági sorrendjére.