0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Támogatás elismert minőségrendszerek promóciós tevékenységéhez

Megjelent a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című pályázati felhívás. A pályázat fő célja, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében. Az első benyújtási szakasz 2021. július 9-étől 2021. augusztus 9-éig tart.

Az érintettek támogatást kaphatnak az elismert minőségrendszerek Európai Unión belül megvalósuló tájékoztatási és promóciós tevékenységükhöz. Pályázatot jogi személyek, termelői csoportok, termelői szervezetek, termelői integrációs szervezetek vagy elismert szakmaközi szervezetek, valamint a minőségrendszer előírásainak megfelelő terméket előállítókat összefogó és minőségrendszert működtető szervezetek nyújthatnak be.

A pályázat fő célja, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerek (földrajzi árujelzővel rendelkező borok, élelmiszerek, mezőgazdasági termékek, nemzeti minőségrendszerek és önkéntes mezőgazdaságitermék-tanúsító rendszerek) ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében.

További cél a magasabb hozzáadott értékű és minőségű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségrendszerekben való részvételének ösztönzése.

Támogatás igényelhető az Európai Bizottság elektronikus nyilvántartásában „Bejegyzett” státuszban szereplő, oltalom alatt álló elnevezések (pl.: Hajós-Baja, Izsáki Arany Sárfehér bor, Szentesi paprika, Alföldi kamillavirágzat, Kecskeméti barackpálinka, Rögös túró, stb.), a nemzeti minőségrendszerek (pl.: Kiváló Minőségű Élelmiszer) és az önkéntes mezőgazdasági-termék tanúsító rendszerek tájékoztatási és promóciós tevékenységére. Az egy kedvezményezett által igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege a borászati termékekhez kapcsolódó tevékenység esetén minimum 2 millió Ft. maximum 3 milliárd Ft. A többi termékhez kapcsolódó célterület esetén minimum 2 millió Ft. maximum 2 milliárd Ft. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 70 %-a. A felhívás keretösszege 8,71 milliárd Ft.

Az elektronikus kérelembenyújtási felületen lesz lehetőség a támogatási kérelmek elkészítésére és beküldésére. A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetőek meg.

Forrás: AM Sajtóiroda