0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A szuperhősök traktoron érkeznek

Rengeteg gazdálkodó vesz részt az árvíz sújtotta észak-német területeken a mentésben és romeltakarításban. Érkeznek távoli országrészekből is szervezetten, de olyanok is bőven vannak az önkéntesek között, akiknek a gazdaságát ugyanúgy rommá zúzta az áradás, de ettől függetlenül segítenek a náluk is jobban rászorulóknak.

Az agrarheute.com számolt be róla, hogy mennyiféle módon igyekeznek segíteni a gazdák az árvíz áldozatainak: rengetegen vonulnak az érintett helyszínekre, hogy traktorokkal, homlokrakodókkal és más nehézgépekkel, vagy egész egyszerűen egy lapáttal és puszta kézzel vegyenek részt a legszükségesebb munkákban. Még ha a saját otthonukban is bőven van eltakarítandó rom, sokan akkor is készek segíteni a náluk jobban rászorulókon.

Sokszor már ahhoz is kellenek a nehézgépek, hogy egyáltalán meg tudják közelíteni a területet a segítők,

az utak járhatóvá tételéhez például nagyon jól jött a gazdák közreműködése. Volt olyan vállalkozó, aki az egész brigádjával érkezett, más pedig éppen a kisebb traktorjával tudott segíteni ott, ahova a nagy gépek nem fértek be. A gazdatüntetések szervezésében komoly mozgósítási gyakorlatra szert tett egyesületek is hamar a tettek mezejére léptek. Van, aki takarmányt és más szükséges holmikat ajánl fel a bajba jutottaknak, mások segítenek ezek eljuttatásában, vagy éppen olyan applikációval állnak rendelkezésre, amely segít összehozni a tenni akarókat és a teendőket. Mert a szervezettség azért sokszor hiányzik, ez kiderült.

A Willi gazda néven blogoló Willi Kremer-Schillings pedig azt ajánlotta fel, hogy elszállásolja a katasztrófa sújtotta területen élők gyermekeit

esetleg egy-két felnőttel együtt, és erre kérte minden olyan gazdatársát is, akinek erre lehetősége van. Egyrészt a felnőttek hatékonyabban tudnak részt venni a kárelhárításban, ha a gyerekfelügyeletre nincs gondjuk, másrészt a kicsiknek is jól jön, ha egy időre kimenekülnek a kaotikus állapotok közül, írta.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu