0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Verseny mezőgazdasági gépekkel

Első alkalommal rendez mezőgazdasági vállalkozók számára - mezőgazdasági gépek használatával történő - közlekedési versenyt az Encsi rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot írt ki a mezőgazdasági gépek közlekedési versenyére, amelyet az Encsi Rendőkapitányság megpályázott és elnyert. Az illetékességi területükön, amely 84 települést foglal magába,

szeptember 30-án, Mérán rendezik meg az elméleti és gyakorlati részekből álló versenyt, amelyre mezőgazdasági vállalkozók, és vállalkozások alkalmazottai jelentkezhetnek, akik megmutathatják milyen elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek.

A mezőgazdasági gépek nagy számban vesznek részt a közutakon, a járművek méretei és a rájuk vonatkozó sebességhatárok pedig hordoznak magukban némi kockázatot, ezért fontos, hogy felkészülten vegyenek részt a közlekedésben. A mezőgazdasági munkálatokat el kell végezniük, mi nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezeket időben és hatékonyan végre tudják hajtani, hiszen a gazdaság fontos részét képezik a mezőgazdasági vállalkozások. Viszont fontos, hogy ezek a járművek megfelelő műszaki állapotban vegyenek részt a forgalomban és segítsék is a forgalomban lévő többi járművet, közölte Dr. Antal István r. ezredes, az Encsi Rendőrkapitányság vezetője. A verseny részleteiről elmondta, hogy

az elméleti részben tesztlapokat kell kitölteni a résztvevőknek, a gyakorlati részben pedig nem csak vezetni kell a járműveket, hanem szerelési feladatokat is végre kell hajtani.

A megmérettetés mellet pedig verseny célja az is, hogy bővítsék az elméleti tudást és a versenyzők gyakorlati tapasztalatit, mondta a kapitányság vezetője.

A MEGFOSZ és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ez évben megállapodást kötött annak érdekében, hogy a mezőgazdasági gépek közlekedését és a közlekedésre való felkészülést segítsék, ezért a közlekedési versenyt mindkét szervezet támogatja.

youtube://v/y9NXra1GlU4

Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketing vezetője ugyanakkor fontosnak tartja megjegyezni, hogy az idénymunkák ideje alatt a munkagépeknek muszáj a közúton vonulni, hiszen az élelmet meg kell termelni, és ezek nélkül a gépek nélkül nem megy, ezért türelmet kérnek az autósoktól. A mezőgazdasági vállalkozók pedig azzal tudják segíteni a közlekedést, ha jól felkészített gépkezelők és gépek vesznek részt a forgalomban.

Elmondta, hogy a versenyhez az AXIÁL Kft. biztosítja az erőgépeket, hogy modern, új gépeken tudják a beállításokat és minden biztonsági intézkedést elvégezni a résztvevők.

A versenyre érdemes nevezni, hiszen a győztes a Güttler Kft. gépparkjából kiválasztott eszközt egy hónapig használhatja.

A közútkezelő örömmel fogadta a rendőrség kezdeményezését, hiszen a társaság minden lehetőséget megragad arra, hogy megszólítsa a közlekedők ezen rétegét, közölte Polgár Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője. Kiemelte, hogy a társaságuknak minden évben visszatérő problémát jelent a mezőgazdasági gépek sárfelhordása a szilárd burkolatokra, ami lassítja a közlekedést és balesetveszélyes helyzeteket teremt. Ennek megoldása a megelőzés lehet, ezért is fontos a verseny életre hívása, és ezért ajánlotta fel a közútkezelő a verseny második helyezettjének a díját.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu