Back to top

Lazítson le egy naranccsal

A narancs gazdag C-vitaminban, rostban és olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a stresszoldásban.

Fotó: forrás: pixabay
A mai rohanó világban gyakran arra sem szánunk időt, hogy leüljünk egy kicsit pihenni. A rengeteg tennivaló miatt gyakran stresszesek vagyunk. A stressz kezelésére a mély lélegzetvételen kívül más megoldás is létezik.

Nmami Agarwal táplálkozási tanácsadó szerint a narancs akár nagyszerű stresszoldó is lehet. Az Instagram sztorijához azt írta: "Egy narancs elfogyasztása, vagy annak akár az illatolása is több, mint 70%-kal csökkentheti a stresszt". Ha szeretnénk megbolondítani a narancsot, akkor közvetlen fogyasztás előtt szórjunk rá egy kis chilit.

A narancs egy nagyon tápláló gyümölcs. Ami a szervezet hidratálását illeti, egy narancs egyenértékű fél pohár vízzel. A narancsban található rostok védik a bélrendszert és támogatják az emésztési funkciókat. Gazdag C-vitaminban, amely segíti a vas felszívódását, antioxidánsként működik. Segít a szerotonin termelésében is, ami a stressz enyhülésével hozható összefüggésbe.

A narancsot többféleképpen is beillesztheti az étrendjébe, ehhez adunk pár tippet.

1. Narancspuding

Ehhez a recepthez a narancshéjat és a narancslevet vajjal, tojássárgájával és cukorral keverje össze. A többi hozzávaló a liszt, a tej, a méz és díszítésnek aprított lime.

Fotó: forrás: pixabay

2. Narancslekvár

A lekvárkészítés időigényes, ugyanakkor megéri. Ehhez a recepthez mindössze narancsra, citromra, cukorra, vajra és vízre lesz szükséged.

Fotó: forrás: pixabay

3. Narancsos kurkumás, vaníliás joghurtos turmix

A narancs jóságát a kurkuma tápanyagtartalmával és a vaníliás joghurt ízével egészíthetjük ki, ezen felül a fahéj és a darált dió is rengeteget dob az élményen.

Fotó: forrás: pixabay

4. „Orange Boost”

Ha egy egyszerű és gyors receptet szeretne a narancs előnyeinek kiaknázásához, készítse el ezt a narancsos turmixot. Adjon hozzá sárgarépát, chia magot, datolyát, gyömbért, fahéjat, valamint joghurtot.

5. Narancsos csirke

Egy könnyed csirkemellből készült ételhez bármikor adhatunk narancsot is. Ehhez szüksége lesz narancslére, fűszernövényekre, csirkére és vajra.

Fotó: forrás: pixabay

 

Forrás: 
food.ndtv.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megállapodtak a miniszterek, cél a műanyagmentes zöldség-gyümölcs csomagolás

Németország tartományi agrárminiszterei egységes irányzatban állapodtak meg: a zöldség-gyümölcs kereskedelemben csökkenteni kell a csomagolási hulladékot, és amennyire csak technológiailag lehetséges, mellőzni kell a műanyagot.

Egymillió fát ültetnek a városokban

A skóciai Glasgow-ban rendezték meg az ENSZ klímacsúcsot (COP26). A németországi faiskolai szövetség (BdB) az alkalom kapcsán országos vészhelyzeti programot írt ki, amelynek keretében egymillió városi fát ültetnek el országszerte.

Ránctalanító arcpakolás dióval és mákkal: a hideg ellen is védi a bőrt

A diót és a mákot elsősorban élelmiszerként használjuk, ezen élelmiszerek azonban legalább annyira hasznosak a szépségápolásban, mint a konyhában.

Mosónövények: nem csak a mosódió létezik…

A mosónövények közül sokaknak valószínűleg a mosódió jut elsőként az eszébe, pedig hazánkban is élnek olyan növények, melyek magas szaponin tartalmuk miatt kiválóan alkalmasak mosási célokra. Ilyen a szappanfű, a mécsvirág, vagy a vadgesztenye is…

Állatjóléti szempontok miatt lassan növő csirkékre váltanak Amerikában

Az amerikai baromfiipar felkészült rá, hogy növelje a lassan növő fajták termelését, miután egy nagy befolyással bíró állatjóléti csoport kijelentette, csak az ilyen fajták kaphatják meg a minősített tanúsítványukat.

A koffein javítja a reakcióidőt

A koffein dinamikus vizuális képességekre gyakorolt hatását vizsgáló első ilyen jellegű tanulmányban a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a koffein növeli az éberséget és a mozgó célpontok észlelési pontosságát. A koffein javította a résztvevők reakcióidejét is.

Chilei cseresznye az ünnepekre

November végétől újra kapható Európában a chilei cseresznye, ami azért nagy hír, mert az elmúlt években Kína szinte az összeset fölvásárolta, idén azonban egy rotterdami importőrcég ismét tudott beszerezni.

Adományként végzik a kétes eredetű bútorok

A nemzetközi IKEA csoport belső vizsgálata szerint egyik kínai beszállítójuktól hamis tanúsítvánnyal rendelkező, tisztázatlan, vélhetően orosz eredetű fa bútorok kerültek az áruházakba több tagállamban, köztük Magyarországon is.

Zöldfelületek - Van hová fejlődni

Országosan kevés a zöldfelületekre vonatkozó statisztika, pedig számos uniós irányelv és stratégia kapcsolódik ezekhez az információkhoz. Ezért egy kutatás keretén belül szakemberek igyekeztek összegyűjteni azokat az adatokat, amelyekből kiderül, mennyire zöld az ország.

Az élet vize, a pálinka

Külsőleg és belsőleg is használható csodagyógyszer a pálinka, tartották régen, és sokan így gondolják ma is. Azért egyre fogy a hívők száma. A pálinka népi gyógyászatban betöltött szerepét, a vele egykor használt füveket, más alapanyagokat, népi gyógymódokat és eszközöket mutat be a keszthelyi Balatoni Múzeum legújabb időszaki kiállítása.