0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Elkészült az automatizált parkoló Szilvásváradon

Az EGERERDŐ Zrt. automatizált parkoló rendszert épített ki Szilvásváradon, az erdészeti nagyparkolóban, mely a bevásárlóközpontok parkolási rendszereihez hasonlóan működik.

A beléptető sorompónál és automatánál megállva, gombnyomásra jegyet kell kérnie a gépjárművel érkezőnek, majd behajthatnak a parkolóba. A kirándulás után a parkolási díjat 2 db automatánál fizetheti ki a vendég, mely gépjárműtől függően változik.

A parkoló elhagyása rendszámfelismerő kiléptető rendszerrel működik, így a megfizetett parkolási díj alapján automatikusan felnyílik a sorompó.

Az elmúlt évek során sokan autóval közelíttették meg a Tótfalusi-völgyön keresztül, a Kalapat-kilátót vagy a Bükkfennsíki túráik kiindulópontját, az Olasz-kaput. Ez a lehetőség ezután is megmarad, hiszen a fizető automatáknál úthasználati napi engedélyt is válthatnak a kirándulók.

A rendszer éles bevezetése 2022.01.01-én indul, addig tesztüzemben működik. Az új rendszerrel kapcsolatos szabályok, árak, és a diszpécser telefonszáma megtalálható a tájékoztató táblákon, a parkoló több pontján.

A parkolási automatákon felül a kisvasút indítóállomás mellett kiépítettünk egy kisvasúti jegyautomatát, hogy a kedves vendégeknek kevesebb időt kelljen várakozással eltölteni a turisztikailag frekventált időszakban.

Reméljük ezen fejlesztéssel sokkal gördülékenyebb lesz a vendégek kiszolgálása a Szalajka-völgy kapujában és – nem utolsó sorban – elnyeri a vendégek tetszését.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény