0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Párduc kerestetik

Immár egy hónapja, december 11-e óta hatalmas port kavart a hír, hogy fekete párduc kószált Kiskunhalas közelében. A település mellett készült silány felvételen egy fekete macskaféle látható, majd Szolnok környékén ismét felbukkant a „Fekete sejtelem”, de szakmai terepvizsgálatok után továbbra is csak feltételezések láttak napvilágot az állat valódi kilétéről.

A keresett állatról készült kiskunhalasi felvételt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megvizsgálta, közleményében kijelentette, a felvétel valódi. A videót Fülöp Róbert, a város polgármestere posztolta közösségi oldalán…

A „nyomozás” a Szolnok és Újszász közötti szakaszon készült újabb felvétellel folytatódott, amelyen a szűz hóban, a gazos irányába sétáló fekete bundájú macskaféle látható.

Amennyiben a felvétel nem manipulált és a méretarányokra támaszkodunk, vajmi kevés eséllyel nevezhetjük az állatott fekete párducnak. A felvételt látva a helyszínre sietett Kardos Roland állatkertész, a Magyar Magánállatkertek Egyesület elnöke, hogy saját szemével győződjön meg a látottakról. Ezt követően videóposztot osztott meg közösségi oldalán, ahol nem messze a háta mögött a rettegett „nagymacska” kicsinyített, úgyszólván házi kandúr változata látható. A Fekete sejtelem éppen békésen egerészett a felvételen, tudomást sem véve az állatkertészről.   

Kardos Roland felvette a kapcsolatot a Szolnoki Rendőr-főkapitánysággal és Both Zoltán vadállatbefogóval, akik elmondták, hogy a területen szakmai, hozzáértő bejárás nem történt.

A kiskunhalasi és a szolnoki felvételek között eltelt idő alatt bejelentések sokasága érkezett a rendőrségre, de a szakemberek továbbra sem találtak illegális tartásból megszökött, vagy (egyes feltételezések szerint) Szerbiából áttévedt fekete párducra utaló nyomokat.

A párducnak tehát hűlt helye, fekete kandúr viszont annál inkább akad Kiskunhalas és Szolnok közelében, ugyanakkor egyértelmű bizonyíték hiányában még jó ideig elhúzódhat a Fekete sejtelem ügye.

Addig is érdemes árgus szemekkel figyelni Bács és Jászság tájait, ki tudja, lehet szembetalálkozunk az ország párducával.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu