Back to top

Növekvő érdeklődés az erdei iskolákban

Csaknem 9 ezren vettek részt a NYÍRERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskoláinak programjain 2021-ben. A pandémia az elmúlt évben is hátrányosan befolyásolta az érdeklődést, de a látogatottság összességében mintegy 40 százalékkal haladta meg a 2020-as számadatokat.

NYÍRERDŐ Nap Nyíregyházán
NYÍRERDŐ Nap Nyíregyházán
A nyíregyházi Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola tavaly csaknem 5 ezer gyereket és kísérőt fogadott, a tavaszi nyitást követően soha nem látott érdeklődés mutatkozott a programok iránt. Április végén például a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola teljes alsó tagozata vett részt foglalkozáson, illetve akadályversenyen.

A nyári napközis tábor 3 turnusban, teljes létszámmal működött, a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak hatékony közreműködésével, akik pedagógiai gyakorlatukat töltötték itt.

A szeptemberi NYÍRERDŐ Családi Nap ezúttal az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódott. Az Erdők Hetén a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” elnevezésű kétnapos programon mintegy 870-en vettek részt. Az év újdonsága volt, hogy Erdőjáró szakkör is alakult.

Debrecenben, a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolában az elmúlt évben csaknem 4 ezer résztvevőt regisztráltak.

Nagyerdő Napja Debrecenben
Nagyerdő Napja Debrecenben

A tavaszi-nyári időszakban nagyon népszerű volt a Debreceni Erdészetnél kialakított Borostyán tanösvény, és szívesen látogatták az óvodás és iskolás csoportok az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területén tartott erdőpedagógia foglalkozásokat is.

Júliusban az ismét megrendezett Campus Fesztiválon az Agrárminisztériummal közös standon találkozhattak az érdeklődők az erdei iskolával. Ősszel a második alkalommal megrendezett Nagyerdő Hete programsorozat részeként egy héten keresztül tematikus programokkal várták a gyerekeket. A Nagyerdő Napja elnevezésű rendezvényre pedig csaknem 350-en látogattak el.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon, Budapesten az Erdővarázs Erdei kincsestár standján a NYÍRERDŐ Zrt. mindkét erdei iskolája programokkal várta a látogatókat.

Forrás: 
NYÍRERDŐ Zrt. közlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Éjjel-nappal Somló, ahol 47 pincészet borai mutatkoznak be 30 helyszínen, 2 nap és 1 éjjelen át

Még soha nem kóstolhattak az érdeklődők annyiféle vulkanikus bort a Somlón, mint amennyit idén kínálnak a helyi és a vendég pincészetek, június 17. és 19. között. A Somlói Éjszakai Pincetúra a régió legnagyobb szabadtéri boros-borszakmai eseménye, amely idén kétnapos kulturális fesztivállal egészül ki. A Somló Fesztivállal hagyományt szeretnének teremteni a helyi szervezők.

Utazó ügynökök és neten követhető „dögcédula”

Kincskeresés GPS-szel, ládavadászatra fel! Ha kedveli a vadregényes kirándulóhelyeket, szeret túrázni és kipróbálna egy érdekes játékot, miközben járja az erdőt, a geocaching kiváló lehetőség, akár családi programnak is.

Hajnalig nyitva a Szent György-hegy

Idén ötödik alkalommal várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy: június 11-én közel 20 helyszínen lehet majd ismerkedni a heggyel, a helyi borokkal és vendéglátókkal. A házigazdák zenével, finom falatokkal készülnek, de lesz túra és játék is. Olyan pincék is kinyitnak ilyenkor, amiket egyébként nehezebb felkeresni.

Bükki konyha extrákkal

Bekénypuszta kincses szigetként bújik meg az erdő mélyén. Kisgyőrből erdészeti magánúton hosszan kanyarogva érjük el az ökoházat, melyet a Turisztikai Látogatóközponttal 2014-ben hozott létre az ÉSZAKERDŐ Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága a Bükk-alja egyik legszebb vidékén. Csend, nyugalom, friss levegő, festői szépségű táj, kiemelkedő szolgáltatás, színvonalas étkezés, mini tanösvény. Kell ennél jobb fogadtatás?

Újra BORTRIATLON Badacsonyban!

A rendezvénysorozat keretén belül az év folyamán három különböző hétvégén, három tematikus bortúrával, változatos programokkal, ajánlatokkal, pecsétgyűjtő boros játékkal, számtalan meglepetéssel, ételkülönlegességekkel és jobbnál-jobb badacsonyi borokkal várják a látogatókat.

Elővigyázatosan a borsodi erdőkben!

A kullancsok jelenléte a felkészületlen túrázót akár el is tántoríthatja a szabadtéri programoktól. Ennek azonban nem kell így lennie, felkészüléssel és tájékozottsággal nem kell tartani a vérszívóktól.

Virágba borult akácerdők a Nyírségben

Ha esetleg valaki nem tudta volna eddig, hogy miért hívják „fehér akácnak” a Nyírségben leggyakoribb fafajunkat, most az erdőt járva megtapasztalhatja. Több ezer hektár akácos borult pompázatos fehér virágba térségünkben (is). Akár a Sóstói-erdőben sétálva, akár a Nagykálló Harangod környéki erdőtömböt autóval átszelve találkozhatunk ezzel az igazán gyönyörű képpel, mely az elmúlt évszázadok alatt teljesen hozzánőtt az Alföld vidékéhez.

A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat

A budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megtartott díjátadón.

A Zalaerdő Zrt. rajz- és művészeti pályázatot hirdet "Évszakok a természetben" címmel

A Zalaerdő Zrt. rajz- és művészeti pályázatot hirdet "Évszakok a természetben" címmel két korosztály: általános iskolás felső tagozatosok, illetve középiskolások számára.

Hét középiskola diákjainak tudatos pályaválasztását segíti a MATE Pest megyében

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködési megállapodást kötött hét - aszódi, gödöllői, isaszegi és péceli - középiskolával, a diákok tudatos pályaválasztása és továbbtanulásuk elősegítése érdekében.