0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Hét középiskola diákjainak tudatos pályaválasztását segíti a MATE Pest megyében

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködési megállapodást kötött hét - aszódi, gödöllői, isaszegi és péceli - középiskolával, a diákok tudatos pályaválasztása és továbbtanulásuk elősegítése érdekében.

Dr. Gyuricza Csaba rektor szerint az együttműködés legfőbb célja az, hogy az egyetem által nyújtott lehetőségeket a diákok minél szélesebb köre megismerje.

„A tudatos pályaválasztás minden fiatal elsődleges érdeke. Hogy ez az életre szóló döntés valóban a lehető legsikeresebb legyen, a MATE élmény alapú szakmai és kulturális programokat, pályaorientációt segítő tájékoztató előadásokat és közösségi szolgálati együttműködést biztosít a fiataloknak”

– emelte ki az intézmény vezetője.

A MATE minden évben két alkalommal fogadja majd az érintett középiskolák végzős osztályait egy hosszabb, 3-5 órás campuslátogatáson, melynek keretében a diákok látványos tudományos bemutatókon, laborlátogatásokon és előadásokon nyerhetnek bepillantást az egyetemi életbe, a high-tech agrárium és a kapcsolódó tudományterületek legújabb területeibe, valamint a felvételi rendszerébe. A laborok és a botanikus kertek látogatására az alsóbb évfolyamos diákoknak is lesz lehetőségük.

Mint az a kerekasztal-beszélgetésen elhangzott,

a motiváció a sikeresség egyik alapfeltétele, ezért rendkívül fontosak azok a kiscsoportos laborlátogatások, ahol egy-egy kísérletet sikeresen elvégezve a diákok pozitívan tudnak kapcsolódni az adott tudományterülethez.

Az egyetem sokszínű, rendkívül széles oktatási portfóliója ráadásul minden tudományterületet lefed, ezért nincs olyan érdeklődési körű diák, akit ne tudna az egyetem személyesen is megszólítani.

Az aszódi, gödöllői, isaszegi és péceli iskolák tudományos ismeretterjesztő rendezvényeken, továbbtanulással kapcsolatos fórumokon és pályaorientációs napokon szintén vendégül látja majd a MATE képviselőit az együttműködés keretében.

Az ünnepélyes aláíráson részt vevő iskolák:

  • Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, Aszód
  • Fáy András Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Pécel
  • Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola, Isaszeg
  • Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Gödöllő
  • Török Ignác Gimnázium, Gödöllő
  • Váci Szakképző Centrum Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Gödöllő
  • Váci Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Aszód

 

Forrás: MATE sajtóközelmény